Божидар Данев: Кабинетът се отказа от реформите под натиска на синдикатите

  • 15 декември 2014 09:26

  • 1626
  • 3
Божидар Данев: Кабинетът се отказа от реформите под натиска на синдикатите
©

Ако първата година правителството не направи нужните реформи, то те няма да бъдат направени изобщо.

Това заяви в ефира на Радио „Фокус” председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев.

Според него кабинетът се отказа от реформите под натиска на синдикатите и няма никакъв разум в решението да не се увеличи възрастта за пенсиониране от 1 януари 2015 г.

Данев коментира още, че криминализирането на укриването на доходи е необходимо, но не и криминализиране на укриване на социални плащания.

„Когато в трудово-правните отношения са две страни и договорът е двустранен то това не е задължение, а право - внасянето на осигуровки не е задължително. Има нужда от реформа в пенсионната система, но тя постоянно се отлага. Опитът на работа с правителствата през последните 20 години показва, че ако не се стигне до реформи през първата година, то те въобще не се случват, затова е необходимо сега те да бъдат извършени”, допълни Божидар Данев.

Той беше категоричен, че увеличението на пенсиите с по 3 лева годишно не е решение. Според Божидар Данев е необходима дългосрочна и спешна промяна.

Последвайте канала на

1626 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.12.16 | 09:42

3
Господин Данев пожелавам ти на 65 г, да бъдеш общ работник в чугонолеарен завод с 380 лв заплата. Пардон с 340 лв , ти не си съгласен да се вдига минималната заплата.

2014.12.16 | 09:42

2
Аргументите на мутренския бизнес в България: Възрастните работят качествено, за малко пари и малки или никакви осигуровки, в противен случай мрат от глад. Младите не са така опитни и обикновено при съкращаването на един стар служител се налага да назначат двама млади за да се справят. Само че младите не работят за тоя дето клати гората и бизнеса е принуден да плаща не само високи заплати но и осигуровки!
d

2014.12.16 | 09:42

1
Г-н Данев редно е такива,като вас да се отдадат на пенсията си и да престанат да коментират.

Добави коментар

Водещи новини