Лош жребий за пожарникарите в Монтана

  • 07 октомври 2011 16:45

  • 957
  • 0
Лош жребий за пожарникарите в Монтана
© Булфото

Повече от 100 запалвания на сухи треви и стърнища е имало в област Монтана от началото на октомври, съобщи днес гл. комисар Венцислав Райков, шеф на областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението" - Монтана.

Сушата и горещините през септември и октомври са създали доста работа на огнеборците. „Справяме се с много усилия, не ни достига техника, пожарните ни са стари и постоянно са в ремонт. В същото време е трудно организирането на гасаческите групи по места, заради предизборните отпуски на кметовете", обясни гл.комисар Райков.

Десетки доброволци, четири пожарни и кола на горско стопанство Берковица са спасили от пожар вчера берковското село Костенци. Искрата лумнала в лозята край селцето, огънят стигнал и до къщите. „Успяхме да опазим селото, но няколко постройки и 50 дка лозя изгоряха", разказа още Венцислав Райков. Битката с огъня край Костенци е продължила повече от шест часа.

Само преди няколко дни голям пожар в кравеферма край Монтана нанесе щети за над 10 000 лева. В потушаването му участваха пет пожарни и 12 огнеборци.

Последвайте канала на

957 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини