Обстановката в Старозагорско се нормализира

  • 12 декември 2014 14:58

  • 1072
  • 0
Обстановката в Старозагорско се нормализира
© Булфото

Цялостната обстановка в област Стара Загора постепенно се нормализира и успокоява.

Това стана ясно след проведеното днес заседание на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия в област Стара Загора, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Нивото на водата във язовир "Копринка" и реките Тунджа и Сазлия, както и на техните притоци спада бавно и устойчиво.

За евакуираните жители от общините Раднево и Николаево са осигурени топли помещения, храна и вода. До края на деня ще бъдат доставени 6 химически тоалетни в подбалканския град.

Водата във водопреносната мрежа на село Нова махала е годна за пиене.

След оттеглянето на водата експерти от Напоителни системи ще направят втори оглед в района на скъсаната дига на река Тунджа в местността "Синият вир", която се намира на около 7 км от селото и ще изготвят предложение за конкретни мерки за отстраняване на проблема.

Според кмета на Николаево Косьо Косев не е изключено дигата да е била прокопана предварително с цел добив на инертни материали.

Експертна група от ОПУ Стара Загора и община Мъглиж е на място в компрометирания участък от пътя Ветрен - Сливито. Обсъждат се мерки за укрепването му.

Няма селища без ток и вода в Старозагорска област.

Изключение прави село Борущица, където екипи работят по отстраняване на техническа авария, чието възникване не е свързано с наводненията.

В област Стара Загора няма затворени и непроходими пътища.

Водата по водопреносната мрежа на селата Елхово, Пшеничево, Сърнево и Бенковски все още не е годна за пиене. Резултатите от пробите на питейната вода от РЗИ ще станат ясни в началото на следващата седмица.

Остава бедственото положение в Николаево, Мъглиж, Раднево и Гълъбово.

Последвайте канала на

1072 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини