КНСБ внесе 105 000 подписа в парламента с искане за законодателни промени

  • 07 октомври 2011 14:14

  • 551
  • 1
КНСБ внесе 105 000 подписа в парламента с искане за законодателни промени
©

105 хиляди граждански подписа внесе ръководството на КНСБ в деловодството на парламента с искане за законодателни промени след среща с председателя на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23.

Пред журналисти президентът на синдиката Пламен Димитров обясни, че гражданите настояват за изменение на Наказателния кодекс, за да се криминализира нарушаването на правото за синдикално сдружаване, както и за поправка в Гражданскопроцесуалния кодекс, с която да се даде възможност за издаване на изпълнителен лист на хора, които чакат забавените си възнаграждения без да минават през съд.

Димитров коментира, че големият брой подписи от граждани ясно говори и за нуждата от промени в Трудовия кодекс за колективното договаряне между работодател и служители. По думите му, гражданите искат и да бъде осигурено правото им на стачка.

Председателят на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 е потвърдила, че правата на хората са на челно място в приоритетите на парламентарното мнозинство. Тя е уверила ръководството на КНСБ, че ще разпореди разглеждане на исканията в парламентарните комисии.

Темите на КНСБ са били представени и на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който от своя страна е разпоредил консултации в Министерски съвет.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
551 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.10.07 | 14:31

1
А дано, а и това с минималната заплата. Иначе работодателити ще продължават да ревът особено лятото, че няма работници и изпитват огромни трудности с набирането им, а в същото време като кандидатсваш за работа да ти казват, Сорри мой човек 280лв (някъде си принуден и за доста по-малко) заплата, я я получиш след 2-3 месеца, я не..... Добре ще е да има и седмично заплащане както другаде, на никого не пречи , а работниците ги спасява от глад.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини