Остава резервната схема на електрозахранване за Гълъбово

  • 08 декември 2014 18:07

  • 870
  • 0
Остава резервната схема на електрозахранване за Гълъбово
©

Oбстановката с електрозахранването в община Гълъбово, област Стара Загора, остава аварийна предвид на изключeната на 4 декември поради наводнение подстанция "Гълъбово" - собственост на Електроенергийния системен оператор /ЕСО/, съобщиха от EVN.

За да подсигури алтернативно захранване, "EVN България" е осигурила на 5 декември резервна схема за Гълъбово и селата в района, съгласувано с Кризисния щаб към област Стара Загора.

Електрозахранването за Гълъбово е възстановено на 6 декември, а за засегнатите села - вечерта на 7 декември, като и към момента това се извършва по резервна схема поради изключената подстанция на ЕСО.

Предвид на аварийната обстановка с електрозахранването в общината, "EVN България" апелира жителите на община Гълъбово да използват максимално ефективно електроенергията, за да не се претоварва резервната схема на мрежата и съответно да не се стигне до цялостно изключване.

Всички дейности по ситуацията с електрозахранването на засегнатата община се обсъждат и съгласуват с националния кризисен щаб, припомнят от компанията.

Последвайте канала на

870 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини