Продължават бедствията в половин България. Хиляди са все още без ток и вода (обновена)

  • 05 декември 2014 07:31

  • 3023
  • 1
Продължават бедствията в половин България. Хиляди са все още без ток и вода (обновена)
© Булфото

В Северозападна България ситуацията продължава да е тежка.

Над 40 населени места във Видинска област и тази нощ останах без ток. Засегнати са близо 10 000 души. За някои от тях това е четвърто денонощие на тъмно, информира Нова телевизия.

Остава бедственото положение в общините Белоградчик и Грамада. През последните часове е възстановено електричеството само в шест села в областта.

Остава обаче проблема с липсата на вода в някой видински села заради повреди в електрозахранването на помпените станции. Екипи на Енергото и днес продължават да отстраняват авариите.

От Кризисния щаб в Белоградчик се надяват вече да бъде възстановено електричеството в общината.

ГКПП "Капитан Андреево" вече е отворен. Опашката от автомобили обаче остава, въпреки че е намалена на половина. От Митницата увериха, че до края на деня ГКПП „Капитан Андреево“ ще заработи на пълни обороти.

В Югоизточна България река Тунджа заля декари земеделски земи, приземни помещения и дворове. Има и евакуирани семейства.

В област Хасково все още има затворени пътища и населени места без питейна вода заради залети помпени станции. Дъждът още снощи спря, а службите надяват днес вече водата да се оттече.

Обявен е червен код – тревога за река Марица при Свиленград и за Тунджа при Елхово, съобщиха от пресцентъра на Министреството на околната среда и водите. Оттам предупредиха, че повишението на речните нива ще продължи в почти цялата страна, като на места повишенията ще бъдат значителни.

От ведомството се позовават на данни и прогнози на Института по метеорология и хидрология. Възможни са внезапни наводнения, предупреждават още екоекспертите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3023 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.12.05 | 10:43

1
bravo na CEZ che za 1 sedmica ne mogat da svarzat dve skasani zici

Добави коментар

Водещи новини