Мъже с бели панделки срещу насилието над жени

  • 04 декември 2014 09:43

  • 1661
  • 2
Мъже с бели панделки срещу насилието над жени
©

Млади момчета и мъже от Търговище ще изразят своята съпричастност срещу насилието над жени.

Инициативата е част от кампанията "Бяла панделка", организирана от "Асоциация Ная" днес и утре. Целта е да се привлече вниманието на мъжете върху насилието над жени, обясниха от неправителствената организация, цитирани от БТА.

Партньор ще е Професионалната гимназия по туризъм и хранително-вкусови технологии "А.Константинов".

Ученици-доброволци от клуб "Млад журналист" на училището ще закичат с бели панделки мъжете учители и своите връстници момчета.

На следващия ден младежите ще посетят общинската администрация и Областната дирекция на МВР в града, за да популяризират своя призив за неприемане на насилието над жени, сред работещите там мъже, като ги поканят да поставят на ревера си бели панделки - символи на кампанията.

Историята на бялата панделка е свързана с трагично събитие от 6 декември 1989 г., когато 25-годишен мъж застрелва 14 момичета и ранява още 13 в Техническия Университет в Монреал. Той е бил уверен, че не е приет в университета заради момичетата.

Тези жертви се превръщат в символи и трагични представители на несправедливостта спрямо жените. През 1991 г. група мъже, разтревожени от ширещото се насилие започват кампания за повишаване на чувствителността на обществото към този проблем.

Момчета и възрастни мъже закачат на реверите си малки бели панделки, в знак на солидарност с инициаторите на кампанията, разказа Светла Сивчева, председател на Асоциация "Ная" в Търговище.

Последвайте канала на

1661 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Кали

2014.12.04 | 12:01

2
Сериозен проблем наистина !!! Наистина има такива хора насилници !!! Побойници !!!
АХМЕД ДОГАН

2014.12.04 | 10:06

1
А НЯМА ПРОБЛЕМ АЗ МОЯТА ХАНЪМ воленуглу ХЕМ Я БИЯ ХЕМ Я Е...А

Добави коментар

Водещи новини