Хасан Адемов: Трябва надпартийно съгласие за пенсионната и здравната реформа

  • 04 декември 2014 08:05

  • 1297
  • 1
Хасан Адемов: Трябва надпартийно съгласие за пенсионната и здравната реформа
©

Според нас една от най-големите бомби, заложени в бюджет 2015, е увеличението на минималния осигурителен доход за земеделските и тютюнопроизводителите. Четворната коалиция бърка дълбоко в изтънелия джоб на земеделците.

Това заяви пред камерите на БНТ Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва, бивш социален министър в правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Дори и да има  увеличение, то трябва да бъде минимално. Това решение ще доведе до фалит на земеделски производители или влизането им в сивия сектор. В този сектор трябва да се пипа много внимателно. Пенсионните промени същ са спорни. Те водят до една несигурност и хората не знаят кога ще се пенсионират. Увеличаваме само възрастта за пенсиониране. Има проблем със събирането на осигурителните вноски. Мерките трябва да бъдат достатъчно балансирани, категоричен беше Адемов.

За реформите се изисква политически кураж и обществена подкрепа. Достатъчно сме изостанали във времето и мерките тепърва предстоят. Петър Москов само говори за реформи в здравеопазването, но засега действия няма. Проблемите в сектора са много. В двете най-социални системи трябва да се търси надпартийно съгласие. Тези мерки са непопулярни. Всяка една от партиите трябва да загърби егото си. ДПС е готово да подкрепи всяка една полезна мярка, завърши Адемов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1297 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.12.06 | 01:27

1
Да ви иба маменцето просто.Научихте няколко израза от рода на бомби и тн. и станахте политици от висш ешалон.Цървули ниедни.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини