68 баровски номера издаде КАТ

  • 07 октомври 2011 06:04

  • 3843
  • 1
68 баровски номера издаде КАТ
© Интернет

68 баровски регистрационни номера на стойност 7000 лева са били издадени от столичния КАТ за последните 10 години.

Това съобщи вчера старши инспектор Тихомир Тодоров от Пътна полиция за "Монитор". От януари досега в КАТ-София са изработени 10 табелки, съдържащи 6 еднакви цифри.

Поръчват ги за по-скъпи коли, но такъв номер може да се постави и на „Москвич“, стига да сте си заплатили таксата. Такъв случай засега няма, може би защото москвичите са по-евтини от номерата”, коментира Тодоров.

От продажбата на щастливи номера годишно влизат в бюджета около 100 000 лева. Най-търсени са табели с четири тройки или четири деветки. Шофьорите смятали, че това са числа, които им носят късмет, и настоявали за тях. Футболните запалянковци пък задължително искали да си сложат на колата годината на основаване на футболните клубове „Левски“ и ЦСКА.

Поради тази причина сериите 1914 и 1948 се изчерпват за ден-два. За тях се плаща 50 лева, защото са водят номер по избор. Също толкова е таксата за огледален номер от типа 4455 или 0001. Не били рядкост и шофьори, които преди да отидат да регистрират автомобила си, посещават различни врачки. Те им казвала числата, които щели да им носят късмет в живота, след което водачите искали точно тях.

Други шофьори пък търсели нумеролози, които им казвали кои числа задължително трябва да ги няма в табелката на колата. Имало и такива собственици на возила, които си плащали такса за номер по избор, в който искали да няма нито една повтаряща се цифра.

Последвайте канала на

3843 1

Коментари 1

Добави коментар
kinesiotapebg.eu

2011.10.07 | 15:14

1
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu

Добави коментар

Водещи новини