Турнир по шах в Стара Загора

  • 30 ноември 2014 17:03

  • 1117
  • 0
Турнир по шах в Стара Загора
©

18 младежи и две девойки от Старозагорска област се включиха в първото издание на шахматен турнир, който откри зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова, съобщи Дарик.

Тя изрази задоволство от това, че в него е обхваната нестандартна възрастова група участници - от 15 до 29 години, което дава възможност за привличането на широк кръг състезатели.

„Трябва да подкрепяме този интелектуален елит и пожелавам следващите турнири да бъдат с още по-масово присъствие", пожела Сотирова.

Победителите в регионалния кръг ще участват на 5 декември в националния кръг, който ще се проведе в София. Домът на Москва в София е осигурил купите, медалите и парични награди за заелите 6-те призови места.

Пътуването и отсядането в хотел на класиралите се за националния кръг също ще бъдат на разноски на инициаторите на турнира.

Турнирът се играе по Швейцарската система в 7 кръга, като съперниците се определят по жребий. Времето на партиите е ограничено до 10 минути.

Инициатор на надпреварата е Културно-деловият център „Дом на Москва в София", с подкрепата на Правителството на Москва, Руски клуб - Стара Загора с председател Ирина Минева и Шахматен клуб „Траяна 2011″ с председател Боян Тонков и Община Стара Загора.

Последвайте канала на

1117 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини