440 онлайн магазина за продажба на наркотици в Европа

  • 06 октомври 2011 16:58

  • 1460
  • 0
440 онлайн магазина за продажба на наркотици в Европа
©

Директорът на Националния център по наркомании д-р Цвета Райчева съобщи в Русе, че към лятото на тази година са засечени 440 онлайн магазина в Европа, които активно продават т. нар. легални наркотици.

Крайдунавският град днес и утре е домакин на Петата национална среща по проблемите на превенцията на употребата и злоупотребата с наркотични вещества. Нейни организатори са секретариатът на Националния съвет по наркотични вещества и Националният център по наркомании, със съдействието на превантивно-информационния център на община Русе. Срещата бе открита от зам.-министъра на здравеопазването Гергана Павлова.

Д-р Райчева обясни, че от няколко години е изключително актуално явлението "легални наркотици". Те са създадени целенасочено да имитират ефектите на забранените вещества и в същото време да са легални, поясни тя.

Има проучване сред 12 000 души на възраст от 14 до 18 години във всички европейски страни, което е показало, че пет процента от анкетираните използват новите вещества, съобщи Райчева. В страни като Полша, Великобритания, Литва, Латвия и Естония процентът е 10, каза Цвета Райчева.

Последвайте канала на

1460 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини