Търновци очароваха Дилма Русеф, тя проговори на български

  • 06 октомври 2011 14:05

  • 5699
  • 2
Търновци очароваха Дилма Русеф, тя проговори на български
©

Невероятно топло посрещане организираха търновци на президента на Бразилия Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на. Над 300 души посрещнаха държавният глава с български корени на площад Цар Асен, пред историческия хълм Царевец. Президентът на Бразилия наруши протокола и след като получи цветя от областния управител Пенчо Пенчев и кмета д-р Румен Рашев и опита традиционната българска пита, се обърна измина над 50 метра и се смеси с посрещачите. Хората скандираха името и, разкъсаха кордона, за да я докоснат, а тя на български им благодари за сърдечното посрещане.

След това Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на и президента Георги Първанов се качиха на Царевец с автомобил, придружени от служител на НСО. Държавният глава на Бразилия стъпи в тронната зала на българските царе, където миналата година бе открита паметна плоча с имената на 21 владетели на Търновското царство.

Тържественият обяд за Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на е в ресторанта на великотърновски грандхотел, където я посрещат с традиционна търновска кухня. Тя ще опита плато, включващо чушка-бюрек, тиквички и патладжан, пиле по болярски и цедено кисело мляко със смокини Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на ще си тръгне от старата столица с пейзаж на младия художник Светлозар Петров, луксозен албум на В. Търново и DVD-та със спектакъла "Звук и светлина" и филм за Търновград, подарени и от кмета.

Последвайте канала на

Novini.bg
5699 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
kinesiotapebg.eu

2012.01.28 | 19:52

2
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu

2012.01.28 | 19:52

1
Kvo e progovorila na BG we ne6tastnici,vseki znae po edna duma na drug ezik.Skapani podmazva4i sa mediite i politicite

Добави коментар

Водещи новини