Майката на прегазения Паоло: Живеем в джунгла

  • 25 ноември 2014 08:52

  • 2289
  • 2
Майката на прегазения Паоло: Живеем в джунгла
©

Присъдата е близо до предвидения по закон максимум, но съм изключително недоволно, че законът предвижда съкратено съдебно следствие, при която не може да се чуе нашето мнение. Това заяви пред БНТ Красимира Иванова, майка на 4-годишния Паоло, който бе прегазен на пешеходна пътека в Стара Загора на 2 юни тази година.

Миналата седмица извършителят Георги Сапунджиев, който бе обвинен в убийство по непредпазливост, бе осъден на 3 години и 4  месеца затвор. Решението е 5 години, но при поисканата съкратена съдебна процедура то бе намалено с една трета.

Като частни обвинители можем просто да се присъединим към обвинението. В този случай аз съм пострадала, пък някой друг решава какви ще са ми претенциите, заяви почернената майка.

Хората, които излязоха на протест в Стара Загора и ни подкрепиха, са на мнение, че живеят в джунгла и дори да им се случи нещо, няма наказания, добави тя.

Красимира Иванова се обърна към правосъдния министър Христо Иванов с призив да инициира законодателни промени в Наказателния кодекс и в Закона за движение по пътищата. Не може закон да се променя просто така, без обсъждане, но нещата не могат да продължават така, подчерта тя.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2289 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.12.20 | 21:57

2
Да се радва и на толкова,в Холандия някакъв прегазил 3-ма и му дали 120 часа общественополезен труд.
ne

2014.12.20 | 21:57

1
ne e spravedlivo,sled kato na kradec na qbalki sa dali 4 godini zatvor

Добави коментар

Водещи новини