Следят бездомните кучета с чипове

  • 20 ноември 2014 19:37

  • 1109
  • 4
Следят бездомните кучета с чипове
©

Представители на фондация „Четири лапи“ започват обезпаразитяване и кастрация на бездомните кучета във Видин от началото на следващата седмица, съобщиха от общината. Предстои на животните да се поставят и специални чипове, осигурени със средства на местната управа, за включването им в Националната база данни.

Община Видин е осигурила на специалистите необходимите условия за тези дейности, като е предоставила базата на общинската ветеринарна амбулатория. В края на миналия месец екип на фондацията направи проучване и преброи безстопанствените кучета на територията на града, които са около 400 броя.

Според тях положението на бездомните кучета във Видин не е тревожно. Община Видин изгражда в момента приют за безстопанствени кучета, който ще започне да работи от следващата година.

Средствата, предвидени за обекта са заложени в бюджета и според разработения план в имота се предвижда изграждането на приемна сграда - ветеринарна лаборатория клас II, покрити боксове с открита площ за кучета, терен за разширение, паркинг за автомобили, дезинфекционна яма и изгребна яма за отпадни води.

Сградата с боксовете за отглеждане на кучета ще се състои от 15 бокса по 6 броя всеки един, със собствено дворно пространство и три за индивидуално отглеждане на агресивни или кастрирани животни.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1109 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
АЗ

2016.04.17 | 10:34

4
Няма такова нещо!!Тия чипове са пълна измислица ,за да взимат пари на хората..Не могат да бъдат проследени .Това е лъжа.Всички ветеринари са пълни лъжци,както и цялата държава!!

2014.12.19 | 09:29

3
Никола Спирав, Вие сте мишка, която чака държавата да му реши проблема! Много си зле, а и си комплексар!!!!

2014.11.21 | 08:24

2
A inache kade pishe che zemqta e samo za horata ako i jivotnite taka mislqt za nas

2014.11.20 | 20:18

1
Какви садисти са тези от "четири лапи"!!! Защо кастрират милите животни и ги лишават от радостта да са майки и бащи?Отгоре на всичко искат и да ги следят .

Добави коментар

Водещи новини