Велинград въстана срещу волфрамова мина

  • 20 ноември 2014 08:20

  • 1640
  • 1
Велинград въстана срещу волфрамова мина
©

Велинград въстава срещу отварянето на мина. Жителите и управата на града планират гражданско неподчинение, ако държавата разреши да заработи волфрамовата мина в местността Грънчарица, съобщи News7.

"За нас това е абсолютно нелогично, след няколко решения на общинския съвет, които категорично отхвърлят разработването на такава мина. Предстои обществено обсъждане, на което всички трябва да отхвърлим тази възможност", заяви пред ТВ7 Ангел Манолов от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в града.

Велинград години гради имиджа си на курортен център, той е един от най-зелените градове в Европа, градът с най-много минерални извори, не желаем той да бъде превръщан в миньорско селище, категоричен беше той.

Местните хора се единни в нежеланието си такава мина да работи, защото се опасяват от замърсяване, което не само ще влоши живота в града, но и ще попречи на туризма. Спа столицата на Балканите не е място, на което трябва да се развива рудодобив, не може с една екологична катастрофа да зачеркнем поминъка на Велинград, казват те.

Последвайте канала на

1640 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.11.21 | 10:58

1
По света хората са богати, защото използват природните си богатства, а в България протестираме, против развитието на страната, и плачем за заплати. Ще дойде време пак чужденци да ползват благата на този географски район. Човек има толкова пари, колкото е акъла му.

Добави коментар

Водещи новини