Виктор Лилов: Вежди Рашидов не бива да е министър на културата (видео)

  • 17 ноември 2014 08:35

  • 1828
  • 3
Виктор Лилов: Вежди Рашидов не бива да е министър на културата (видео)
©

„Иска ми се да спрем да се връщаме към прословутата фраза „От какво ме е страх? От министъра на културата, или от културата на министъра”. Министърът на културата трябва да е технократ, който знае какво трябва да се случи с културата през следващите 5, дори 10 години. Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко няма такава визия”, каза в „Здравей, България” по Нова телевизия Виктор Лилов, музикален продуцент и мениджър.

Той смята, че Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко не бива да е министър на културата.

Според него много измерения и аспекти на културата не присъстват в неговата визия. „Неговата визия се състои в това 50 човека в центъра на България да правят култура. Това не е културата”, смята експертът и допълни, че в много места на страната няма достъп до култура.

„След трите години, в които Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко беше министър има резултат. През този период за първи път беше направена театрална реформа”, каза от своя страна Калин Сърменов, директор на Сатиричния театър. По думите му Рашидов е визионер.

По думите на Виктор Лилов е невъзможно в България да се постави дебютна работа на дебютен режисьор. „В резултата на тази реформа театрите станаха феодални”, каза той.

„В резултат на тази реформа театрите се превърнаха в евтини кабарета, които поставят евтини спектакли”, каза той.

От своя страна Калин Сърменов заяви, че по времето на неговото управление в Сатиричния театър е имало не само млади автори, но и млади режисьори.

Според Лилов българският Лувър е голям провал. „Започва се строителство на галерия без концепция. Какво ще сложим вътре”, попита той.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1828 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
пешо

2014.11.17 | 18:30

1
Когато стане известен с работата си, колкото Вежди Рашидов, тогава ще има право да го критикува. Аман от самовлюбени критикари. Всеки може да критикува, циганите на пазара също ежедневно критикуват и дават мнения по непознати за тях теми......съвсем друго е да създадеш нещо стойностно.

2014.11.17 | 18:30

3
ъъъ к'во е създал Рашида?? Той е просто един, обикновен, нашенски тарикат! Защо не каже от къде са 2-та милиона? от скулптори? Да сте го виждали с чук и длето? па колко измислени пиянски скулптури да продал@ картини? е Колко картини да е продал?

2014.11.17 | 18:30

2
Наздраве Вежди ;) Пич си и народа те харесва ! А този Виктор ли какъв е не го зная - нека да си лае :)

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини