Банско събира млади таланти на международен фестивал

  • 12 ноември 2014 09:08

  • 950
  • 0
Банско събира млади таланти на международен фестивал
©

От 19 до 23 ноември Банско ще бъде домакин на ХIII-ия Международен фестивал на изкуствата "Утринна звезда", организиран от община Банско, Сдружение Арт Академия "Утринна звезда" и Народно читалище "Аврора - 2013 г.", съобщи БТА.

На него ще се съберат млади таланти от различни страни и континенти. Фестивалът се провежда в най-красивите български курорти - през лятото в морските курорти Албена и Слънчев бряг, а през зимата - в Банско, припомнят организаторите.

В тазгодишното издание на престижния празник на изкуствата са заявили участието си творчески формации и изпълнители от България, Русия, Македония, Турция, Непал, Перу, Кот д'Ивоар.

Фестивалът е отворен и дава възможност за пълноценна изява на заложбите на възпитаници на частни школи, студия, клубове при читалища, младежки домове, академии, дворци на децата. Развитие на различните видове изкуства и насърчаване на деца и младежи към занимания, свързани с изкуствата, обмяна на творчески опит, сътрудничество между ръководителите и приятелство между колективите, популяризиране на световни и национални културни ценности - това са основните цели, които си поставят организаторите.

Фестивалът на изкуствата "Утринна звезда" има конкурсен характер.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
950 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини