Близки на загиналите в Горни Лом: В България няма правосъдие (обновена)

  • 09 ноември 2014 10:04

  • 2096
  • 4
Близки на загиналите в Горни Лом: В България няма правосъдие (обновена)
© Булфото

Днес се навършват 40 дни от смъртта на загиналите при взрива в село Горни Лом.

Паметта на 15-те жертви ще бъде почетена с отслужване на заупокойна панихида във Видин, предаде БНР. По този повод, с благословението на Видинския митрополит Дометиан в катедралния храм на Видин „Св. Великомъченик Димитър Солунски“ ще бъде отслужена заупокойна молитва. След неделната Света литургия ще бъде извършена панихида в памет на загиналите. Светата литургия ще започне в 9 часа, а панихидата от 10.30 часа. В 12 часа панихида ще има и в Горни Лом, където близки съселяни ще се помолят за успокоение на душите на загиналите.

Близките на загиналите след трагедията край Горни Лом се събраха, за да почетат смъртта им 40 дни след инцидента. Семействата все още чакат възмездие за случилото се. Майката на 48-годишния Пламен от Чипровци сънувала сина си няколко дни след инцидента. Мощният взрив отнема живота му преди да разбере, че е станал дядо. В очакване да види очите на съпруга си живее и Теменужка. Тя казва, че досега никой не се е свързал с тях, за да обясни какви са причините, довели до трагедията. „Не може 15 човека да се изпарят и да няма правосъдие”, категорична е опечалената жена пред Нова тв.

Близките на загиналите вече са получили смъртните им актове и са категорични, че ще съдят фирмата. При инцидента в завода за утилизиране на боеприпаси загинаха 15 души. Разследване ще трябва да изясни какви са причините за инцидента, спазвани ли са изискванията за безопасност на труда в този високорисков процес.

В дните след взрива работници в завода бяха категорични, че отговорът на този въпрос е „не”. Имаше информации за складиране на боеприпаси в количества много по-големи от допустимите, за неправилно съхранение на мините.

Собственикът на завода на свой ред лансира версията за умишлени действия там, за саботаж. Официални данни за резултати от разследването все още няма. Днес в катедралния храм във Видин ще бъде отслужена заупокойна молитва и панихида в памет на жертвите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2096 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
AJ4A

2014.11.10 | 22:21

4
На 07 Ноември 2014 г., точно на ПРАЗНИКА НА БОЛШЕВИШКАТА ИЗМЕТ, в България СЕ ИЗВЪРШИ НОВ - ТИХ И ПОДМОЛЕН БОЛШЕВИШКИ ПРЕВРАТ, след който държавата се сдоби с ПОРЕДНОТО БОЛШЕВИШКО ПРАВИТЕЛСТВО!!!! И всичко това се случи благодарение на ПРЕДАТЕЛСТВОТО или ПОЛИТИЧЕСАТА ИМПОТЕНТНОСТ на ОЛИГОФРЕНИТЕ, КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА БОЛШЕВИШКАТА ПАПЛАЧ, ПРИКРИЛА СЕ ЗАД ВСЕВЪЗМОЖНИ АБРЕВИАТУРИ КАТО РБ; ГЕРБ, БСП, ББЦ, ПФ, АТАКА, АБВ и т.н.!!!!! Тази ПРОРУСКА СГАН реформи в правосъдието и в държавното управление НЯМА ДА НАПРАВИ, защото ако България стане демократична и правова държава, ЦЯЛАТА БОЛШЕВИШКА ИЗМЕТ НЯМА ДА МОЖЕ ДА ИЗБЯГА ОТ ПРАВОСЪДИЕТО И ЩЕ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА, КОИТО СА ВЪРШИЛИ ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ, ТЕ САМИТЕ, ЧЕ И ТЕХНИТЕ КОПИЛЕТА!!!! Събуди се българино, опомни се, НЕ СТАВАЙ СЪУЧАСТНИК НА ПРЕСТЪПНИЦИ И НАРОДНИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!!!!
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.11.09 | 18:32

3
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че Волен Сидеров е бил главен редактор на синия Вестник ''Демокрация''? Нима забравихте че Волен Сидеров е бил член на СДС? Нима забравихте че, като главен редактор на вестник ''Демокрация'', обясняваше как трябва да бъдат изпратени в Кувейт Български войски за да помагат на братята Американци? Нима забравихте че Волен Сидеров тогава се възмущаваше че Желю Желев не бил голям демократ? Нима забравихте как пък след това Волен започна да говори против НАТО? Нима забравихте че Волен Сидеров като главен редактор тогава обясняваше , как националистите нямат място в България, те трябвало да отидат в Турция и Гърция, обясняваше че там имало национализъм, в България щяло да има демокрация? Нима забравихте думите на Волен Сидеров като главен редактор на ''Демокрация'' че, най-мъдрия политик се нарича Ахмед Доган, а националистите са едни мръсни и потни хора? Всеки който иска да провери думите ми, можеда го направи. Вестник Демокрация го има в Библиотеките, всеки може да го провери. За заключение братя сидерасти, да не забравите да се кланяте на телезвизията на Аллах, АлфаТВ.

2014.11.09 | 18:31

2
Е и като отслужихте панахида какво стана?Всичко ще се потули ще бъде по старому гарван на гарван око не вади,тия ще си ходят на разходка в Таиланд и няма да им пука за измрелите хорица оставили децата си на съдбата,никои няма да ги закачи с крив пръст ще извадят от сто кладенци вода и пак няма да си платят за стореното !!!

2014.11.09 | 18:30

1
Тези ,които скалъпиха този дяволски предизборен съботаж, знаеха че в България няма правосъдие.Осъдени и виновни няма да има, защото трябва да се почне първо от истинските виновници за да се прекрати с този геноцид.

Добави коментар

Водещи новини