Община Раковски въведе строги икономии заради КТБ

  • 04 ноември 2014 10:06

  • 883
  • 0
Община Раковски въведе строги икономии заради КТБ
©

Всички ремонти - планови, основни и текущи, на пътища, читалища и административни сгради в Раковски са замразени. Извършват се само аварийни дейности. Пари за останалите няма.

Причината е, че в КТБ са блокирани над 2 млн. лева на общината. Управата е теглила 3 200 000 лв. безлихвен кредит и от него се изплащат единствено заплати, пише 24 часа. "Въвели сме строги икономии. Чиновниците трябва да се побират в безплатните минути на служебните GSM-и. Ако говорят повече, плащат от джоба си. Използването на стационарните телефони е ограничено до минимум", коментира кметът Иван Антонов. Въпреки затягането на коланите обаче задълженията продължават да се трупат.

Общината виси с 60 000 лв. към сметопочистващата фирма, тъй като не е превела сумите за септември и октомври. Засега дружеството продължава да извозва боклука, но е поставило условие до края на годината борчът да бъде изчистен. Кметовете на шесте села в Раковски са на нокти, защото касите им са празни. Кризата не се усеща единствено в училищата и детските градини, където доставките на храни и гориво са редовни.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
883 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини