Пращат доклад до МОН за инцидента в хижата на Бузлуджа

  • 03 ноември 2014 12:17

  • 2513
  • 1
Пращат доклад до МОН за инцидента в хижата на Бузлуджа
©

Началникът на Регионалния инспекторат на Министерството на образованието във Варна Венцеслава Генова разговаря с двамата учители, придружавали 39-имата ученици от СОУ ”Васил Левски” в община Девня, във връзка с инцидента в хижата на Бузлуджа.

Ще бъде изготвено официално становище днес следобед и ще бъде изпратен доклад до Министерството на образованието, съобщи БНР.

Противоречива е информацията по повод случилото се в хижата, която дават учителката по география Гергана Георгиева и обвинения в насилие срещу ученици учител по история Венелин Янлъзов.

Янлъзов твърди, че не е пил и не е ударил нито един ученик, просто ги е побутнал, за да се върнат в стаите си: "Разкрещях се, защото доста чрезвичайно беше всичко това, да ни събудят в този вид. Сега разбирам каква е била идеята. За тях това е била забава, може би".

На въпрос дали е ритал или блъскал учениците Янлъзов отговори: "Побутвах ги отзад да бягат нагоре, защото им се скарах: "Марш по стаите". Хукнах след тях, но те бързо избягаха.

Според учителя учениците са се заключили в стаите, защото може да са се уплашили, тъй като са го виждали досега по-позитивен към тях.

Гергана Георгиева обаче, която е преживяла шок и още е на успокоителни, твърди, че е видяла колегата си в друга светлина и според нея той е пил: "Лъхаше на алкохол. Един двуметров човек....аз тръгнах да затварям вратата, когато му казах, че аз ще успокоя децата и нещата ще се приключат. Но той влезе след мен и в момента, в който се обърнах, това нещо, което видях пред себе си, това първо ме стресира. Едно бяло лице, пребледнял, просто не искам да си спомням. Виждам как в него нахлува някакъв друг човек".

И двамата учители ще дадат писмени свидетелства за случилото се, които ще бъдат приложени към доклада на началника на Регионалния инспекторат.

Последвайте канала на

2513 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
анонимен

2014.11.03 | 22:18

1
а защо не попитат и самите деца?! само ги е побутвал ли?! на едно от децата му е удрял главата в стената,а когато то е паднало вече на земята е започнал и да го рита! детето е останало без въздух!!! днес родителите му ще го водят на скенер и ще извадят медицинско! на този ''учител'' трябва да му се отнемат учителските права!!1

Добави коментар

Водещи новини