Кристияна Вълчева: Простих на моите либийски мъчители

  • 03 ноември 2014 09:05

  • 2816
  • 0
Кристияна Вълчева: Простих на моите либийски мъчители
©

Желанието за мъст разяжда и може да убие, затова продължих напред, след като простих и забравих, заяви спасената от лапите на либийските палачи медицинска сестра Кристияна Вълчева пред белгийския в. "Ла Либр Белжик".

Вълчева прекара над 8 години в либийски затвори, където бе изтезавана, след като бе обвинена, че е заразила над 400 деца с вируса на СПИН заедно с останалите подсъдими - Нася Ненова, Валентина Сиропуло, Валя Червеняшка, Снежана Димитрова, Здравко Георгиев и Ашраф ал Хаджудж.

Кристияна днес разказва, че се е освободила от тежестта на преживяното, като веднага се е впуснала да върши различни неща. Тя допълва, че след като е излязла на свобода, синът й, когото не била виждала от 14-тата му годишнина до момента, в които вече е бил на 22, я е направил баба, а внукът й носи нейното име - Кристиян, пише в. "Телеграф".

Медицинската сестра се записала скоро след завръщането си в България в университет, за да овладее професията на кинезитерапевт. Кристияна пояснява, че това е било мечтата й, но е миналото успехът й е бил достатъчен, за да се дипломира по тази специалност, която днес упражнява.

Кристияна пояснява, че и до днес не знае защо българите са били обвинени за епидемията в детската болница в Бенгази. Самата тя за осемте години, в които е работила в града, никога не е стъпвала в тази болница и не е познавала останалите обвиняеми. На въпрос какво е почувствала при вестта за смъртта на либийския лидер Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия, тя отговаря, че не е усетила нищо - нито радост, нито тъга.

Кристияна разказва, че със съпруга си Здравко Георгиев днес не говорят за Либия и помагат на бежанците от Сирия, защото преживяното няма нищо общо с религията, а правенето на добро действа добре на психическото здраве.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2816 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини