Все още не сме хуманни с животните

  • 04 октомври 2011 21:38

  • 1648
  • 1
Все още не сме хуманни с животните
©

В България все още не се спазват стандартите за хуманно отношение към животните, каза Илиян Пламенов от сдружение „Екофорум за устойчиво развитие” по повод Световния ден за защита на животните, предаде Фокус.

Днес сдружението осинови шест носати мечета от Столичния зоопарк. На днешния Световен ден за защита на животните призоваваме управляващите да затегнат санкциите в Закона за защита на животните, тъй като в страната продължават да стават случаи на насилие над животни и агресия. Все още в България не сме се научили, че трябва да спазваме някои стандарти на хуманно отношение към животните – каза Пламенов. Според него - този ден става все по-популярен в България.

През годината има два дни за защита правата на животните – единият е през април и другият е днес. Това е добър повод всеки човек или подобна организация да подпомогне по някакъв начин за биоразнообразието на дивите животински видове – каза Пламенов. Това е повод за доброволчески акции на организации, които изпълняват инициативи в подкрепа на биоразнообразието. Може да се участва в подобни кампании.

Например, от администрацията на зоопарка споделят, че имат нужда от хора, които да се включат в акции по боядисване на клетки, или да помагат при храненето на животните. Това са доброволни ангажименти, които имат важно значение за по-добрия живот на животните в зоопарка – каза още Илиян Пламенов.

Последвайте канала на

1648 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
помиарчето

2013.12.14 | 11:32

1
То в нашата държава няма човешко отношение към хората, вие за животните сте се разревали...

Добави коментар

Водещи новини