София щяла да стане по-приветлива за хората с увреждания

  • 04 октомври 2011 16:56

  • 731
  • 0
София щяла да стане по-приветлива за хората с увреждания
©

В следващите три-четири години градът ще стане по-приветлив за хората с увреждания и майките с колички. Това каза кандидатът за кмет на София от ПП ГЕРБ Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, която присъства на проверката за монтажа на нов асансьор за хора с увреждания и майки с колички при метростанция „Опълченска”.

11 асансьора за хора с увреждания в 11 столични училища вече са почти готови, каза Фандъкова. По думите й всички нови детски градини също са снабдени с асансьори, а в част от старите се изграждат рампи, за да се осигури по-добър достъп на децата до образование.

На събитието присъстваха Н. Пр. Дона Стайгър и Н. Пр. Шерън Майлс – защитнички на правата на хората с увреждания, които са в България по повод предстоящите избори като наблюдатели.

„София трябва да бъде много горда с тези нови съоръжения. В София има много положителни неща, които се правят за хората с увреждания. В последните години София е станала много по-добър град за живеене”, каза Шерън Майлс, която е съпруга на бившия посланик на САЩ в България Ричард Майлс.

Дона Стайгър - бивш сътрудник на Корпуса на мира в България и настоящ председател на глобално движение за хора с увреждания, каза, че на всеки две години изпраща доклад за посещенията си в България до американския конгрес и отразява промените, които са настъпили в българската страна относно условията за хората с увреждания. „Чудесно е, че се изграждат подобни съоръжения за хората с увреждания”, каза Стайгър и поздрави Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска за свършената работа. „След две години, когато се върна, очаквам всички тротоари да бъдат старателно направени за хората с увреждания”, заяви Стайгър.

„За две години всички тротоари – едва ли е реалистично. Но факт е, че всички улици, които правим в момента, всички реконструкции, осигуряват стопроцентова достъпност. Там, където има пропуски, фирмите са задължени да го направят за своя сметка, за да гарантираме развитието на града”, отговори Фандъкова.

Последвайте канала на

731 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини