Пуснаха парното в 70% от сградите в София

  • 27 октомври 2014 19:50

  • 1068
  • 0
Пуснаха парното в 70% от сградите в София
©

Отоплението в София вече е пуснато на 70 на сто от жилищните сгради, се посочва в съобщение от пресцентъра на "Топлофикация София" ЕАД.

Не е пуснато отоплението в сградите, където вътрешната инсталация е източена (поради ремонти) или няма достъп до сградата.

Пускането продължава и утре до завършването му. Последни ще бъдат включени административните сгради и стопанските потребители, посочиха от дружеството.

Боян Паунов - началник отдел "Пренос и разпределение на топлинна енергия" в столичната топлофикация съобщи пред БНР, че включването на парното е започнало в неделя, защото тогава е бил първият ден, в който е изпълнено условието - три последователни дни температурата да бъде под 12 градуса.

"Няма забавяне за пускане на отоплението", категоричен е той.

Началото на пускане на отоплението е в неделя. То е процес, който трае от 5 до 7 дни. В края на краищата трябва да бъдат пуснати 17 300 абонатни станции. Практически отоплението не се пуска от ТЕЦ-а, а трябва да се отиде на място, до всяка една абонатна станция да се пусне

Важно е да се каже, че понякога нашите екипи срещат следните затруднения: в отделни етажни собствености има по няколко врати преди да се влезе в абонатната станция, сменяват се ключове и т.н, при което се налага допълнително да се търси някой от етажната собственост, за да отключи абонатната станция, да се влезе.

Следващият проблем, който възниква пред нашите екипи е, че в определени етажни собствености не са приключили ремонтите и не са запълнени инсталациите - т.е те са напълно източени и тогава нашите колеги няма как да запълнят инсталацията, предвид обстоятелството, че може да бъде наводнен някой имот", обясни той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1068 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини