Цяла София става жълта зона

  • 23 октомври 2014 07:35

  • 1556
  • 5
Цяла София става жълта зона
©

Цяла София става жълта зона за паркиране, но спирането на колите засега остава безплатно. Разширява се зелената зона с включването на Националния стадион “Васил Левски”, където паркирането вече ще е платено.

Това предвижда новата наредба за организация на движението в столицата. Тя ще бъде разгледана на предстоящата сесия на Столичния общински съвет на 23 октомври, пише в. "Монитор".

Дава се и възможност за разширяване на платеното паркиране по предложения на районните кметове, общински съветници, граждани и фирми. За неправилно спиране на колите глоби ще могат да налагат освен МВР, и Общинска полиция.

Наредбата беше изготвена след множество оспорвания в съда заради въвеждането на платено паркиране за живеещите в центъра на София чрез така наречените синя и зелена зони.

Въпреки че наредбата все още не е одобрена, неправителствената организация “Софийски обществен съвет” обяви, че готви жалба до съда. Това съобщи Гергана Владкова по време на публичното обсъждане на документа.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1556 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Гаргамел

2014.10.25 | 15:27

5
Селата се изнесоха в столицата щото останаха без поминък, и тя замяза на кочина!Сега следва обратния етап-завръщане по родните места и развитие на селските райони.Трябва и малко помощ от правителствено ниво-създаване на условие за икономическо развитие на провинцията.Що примерно в Щатите никой не се натиска да живее във Вашингтон?
карин

2014.10.25 | 15:27

4
E как може такова нещо?стадион васил левски - само там не беше зона тези хора още малко пред блоковете в люлин ще направят всичко в зона и това се прави с цел да си продаваме колита и да се возим в смрадливия градски транспорт!ей това само в българия го има никъде другаде!аз реших току що да напусна тази тържава още др месец!

2014.10.23 | 11:02

1
Няма да сгрешиш да знаеш, В България няма смисъл да седиш ...
murry

2014.10.25 | 15:27

3
Мисля, че започват да прекрачват границата на търпение. И ще има бой! Да се аргументират какво направиха с парите от зоните, освен задръстени платна за паркиране. Нов паркинг няма от години в София.

2014.10.23 | 13:51

2
ке падне бой то се е видело

Добави коментар

Водещи новини