Путин и Порошенко с противоречиви изказвания за газа след срещата им

  • 17 октомври 2014 20:26

  • 1773
  • 2
Путин и Порошенко с противоречиви изказвания за газа след срещата им
© Getty Images/Guliver

Разнопосочни коментари направиха президентите на Русия и Украйна след срещата си в Милано. Докато Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември твърди, че няма споразумение по уреждането на газовия конфликт след срещата му с Путин, то руският държавен глава увери, че има напредък по газовата тематика.

Никакво споразумение за уреждането на руско-украинския газов конфликт не бе постигнато днес в Милано, заяви Порошенко след срещата, която премина тази вечер при затворени врата, предаде Франс прес.

Украинският президент се надява да бъде намерено решение идната седмица.

"Не успяхме да постигнем практически резултат по газовия въпрос, но се надяваме, че ще намерим решение до 21 октомври, за когато е насрочена среща в Брюксел между представители на Украйна, Русия и Европейската комисия", заяви Порошенко пред журналисти, цитиран от АФП.

В същото време Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 изрази коренно противоположна позиция по въпроса.
„Има напредък по газовата тематика“, съобщи той пред журналисти в Милано отново след края на срещата на високо равнище на форума Азия-Европа (АСЕМ).

"Да, действително, ние отделихме много внимание на тези въпроси и по тях също има напредък", каза Путин, цитиран от ТАСС.
Руският президент, цитиран от Ройтерс и БТА, заяви, че той и Порошенко са се споразумели по условията на доставките на руски газ "поне за зимния период".

Путин допълни, че Украйна изпитва недостиг на пари и той се надява западните партньори на Киев да помогнат на страната да преодолее финансовия си дефицит. Русия вече няма да доставя нищо на Украйна на вересия, подчерта Путин, цитиран от ТАСС.

Последвайте канала на

1773 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.10.19 | 12:26

2
Gospoja VELI4IE, igrae VELI4ESTVENI INTRIGI !!!!!!!!!!!!!!!!!!

2014.10.19 | 12:23

1
Mnogo Smeshno !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na Poroshenko e dadena takava Rolia -- da protaka, da se suglasiava, posle da se otkazva, na nego nikakva viara, vsi4ko e zabluda !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини