Катаджии сформират акция в края на месеца

  • 17 октомври 2014 19:31

  • 1566
  • 2
Катаджии сформират акция в края на месеца
©

Специализирана операция „24 часа контрол на скоростта“ ще се проведе в края на октомври на територията на цялата страна, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцията е част от предприетите мерки на Пътна полиция за подобряване на влошената пътно-транспортна обстановка в страната. От анализа на ГД „Охранителна полиция“ става ясно, че голям дял от тежките пътни инциденти със загинали и ранени на пътя се дължи на превишената или несъобразената с пътните условия скорост.

Подобна е и ситуацията в останалите държави от Европейския съюз. Една от основните мерки в някои водещи държави-членки на ЕС е провеждането на специализирани полицейски операции „24 часа контрол на скоростта“.

От Охранителна полиция информират, че на електронна поща safetyroads@mvr.bg гражданите могат да подават свои предложения за местата за извършване на контрол на скоростта. Събраната информация ще бъде анализирана от териториалните структури на Пътна полиция и такива места ще бъдат включвани като точки за контрол.

Последвайте канала на

1566 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
rossen4i4o

2014.10.19 | 12:43

2
с пътните условия ???? то Динозаврите са се движили по бързо в гората
име

2014.10.19 | 12:42

1
Да дойдат всеки ден да мерят на бул. "История славянобългарска", но не автомобилите, а безмозъчните "прфесионални" шофьори на камиони, които постоянно минават оттам,с безумна скорост от 7.30 сутрин та до вечерта и спират по 2-3 един зад друг блокирайки едното платно !!!!ВЪПРЕКИ СТАЦИОНАРНАТА КАМЕРА!!! Друг е въпросът каква работа имат там, а също и на сточна гара тирове с ремаркета.

Добави коментар

Водещи новини