Шефовете на БДЖ и НКЖИ представиха мерки за подобряване условията на труд

  • 17 октомври 2014 16:30

  • 1711
  • 1
Шефовете на БДЖ и НКЖИ представиха мерки за подобряване условията на труд
© Булфото

Ръководствата на "Холдинг БДЖ" ЕАД и ДП НКЖИ представиха на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard изисканите от нея в началото на тази седмица, конкретни мерки за подобряване условията на труд в българските железници и повишаване безопасността на жп превозите на пътници и товари.

Това съобщават от пресслужбата на МТИТС. В документите са разписани незабавни, средносрочни и дългосрочни мерки, свързани с ремонта и поддръжката на подвижния състав и жп инфраструктурата, подобряване на квалификацията на експлоатационния персонал и план за повишаване на безопасността. Предложените незабавни действия от двете компании са свързани с проверка на изправността на системите за влакова диспечерска радио връзка и автоматичната локомотивна сигнализация, както и въвеждане на процедури за ежедневен контрол, заедно със засилване координацията между отделните звена за контрол на безопасността в двете жп дружества. Също така предложението е веднага да стартира изпълнението на подробен график за обучение на експлоатационния персонал.

В началото на следващата седмица в оперативен порядък министър Ангелкова ще обсъди с ръководствата на жп компаниите приоритетните действия в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план, както и необходимите финансови средства за тяхното изпълнение, заложени в съществуващите бюджети. След това министър Ангелкова и екип на МТИТС ще представи за обсъждане на синдикалните партньори мерките за подобряване условията на труд в българските железници и повишаване безопасността на жп превозите на пътници и товари. Целта е в максимално кратки срокове, след одобрение на синдикатите в жп транспорта, мерките да започнат да се изпълняват. След като всички заинтересовани страни се запознаят и одобрят приоритетните действия и плана за тяхното изпълнение, министър Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard ще ги представи публично.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1711 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Очевидец

2016.12.12 | 19:50

1
Ламбрев получава 2 500 лева месечно, допълнително към заплатата си от фирма Фьосталпине ФАЕ София, австрийска компания. Може да се провери от банковите извлечения на фирмата,

Добави коментар

Водещи новини