Продават трите лъвчета от разградския зоопарк на публичен търг

  • 17 октомври 2014 09:45

  • 3040
  • 1
Продават трите лъвчета от разградския зоопарк на публичен търг
©

Трите малки лъвчета, родени в разградския зоопарк, ще бъдат обявени за продажба чрез публичен търг с тайно наддаване при начална цена от 1 800 лв.

Това се посочва в докладната записка, внесена от зам.-кмета Ценка Таракчиева, която ще бъде разгледана на заседания на постоянните комисии през следващата седмица, информира БТА. Окончателното решение лъвчетата да бъдат предложени на купувачи за наддаване ще вземе Общинският съвет в Разград на предстоящото си заседание на 28 октомври. Миналата седмица кметът Денчо Бояджиев обяви, че директорът на цирк "Балкански" акад. Александър Балкански е подал молба с искане за закупуване на лъвчетата, като същият е декларирал намерението си за участие в тръжни процедури за продажба. Изготвена е пазарна оценка на лъвчетата от лицензиран оценител, като всяко едно от тях е с начална цена 600 лева. Към момента на оценката всяко едно от мъничетата е с тегло между 12 и 15 кг и височина около 30-35 см.

Трите малки лъвчета са родени на 14 юли от по-възрастната от двете двойки - шестгодишните Хектор и Рая. С другата лъвска двойка, поколение на същите родители общият брой на царските животни в разградския зоопарк наброява седем. Главният експерт "Земеделие и стопанска дейност" в община Разград д-р Михаил Балтаджиев обясни, че лъвчетата се развиват добре. Продължават да сучат, но изяждат и по 250-300 грама месо на ден. Малките все още нямат имена, тъй като според служителите на зоокъта е редно това да го направят бъдещите им собственици.

Главният експерт каза още, че трите лъвчета са мъжки и затова е било решено да бъдат продадени. По думите му освен това изхранването на седем лъва не е по силите на общината от финансова гледна точка, защото всеки един от тях изяжда на ден по 5-6 кг месо.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3040 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.12.16 | 23:07

1
prodaite gi v 4ujbina ste gi spasiat i ste gi pusnat v rezervata.

Добави коментар

Водещи новини