Дезинфекцираха детската площадка с кръвните проби

  • 14 октомври 2014 14:38

  • 1716
  • 0
Дезинфекцираха детската площадка с кръвните проби
©

Детската площадка, на която бяха открити захвърлени епруветки с кръвни проби, е дезинфекцирана и обезопасена. Това съобщи за БНР д-р Илонка Маева, директор "Надзор на заразните болести" в Столичната здравна инспекция.

Тя уточни, че вероятно пробите са се оказали в кошчето за боклук, тъй като някой е опитал да спести пари от унищожаването им със специализирани средства.

Д-р Маева покани родителите, които имат съмнения, че децата им са имали контакт с кръв, да се обърнат към инспекцията. "Тези родители и деца, които аз видях, никой от тях не е пипал епруветките. С оглед на това риск не съществува, увери Маева. Но тъй като става въпрос за деца, родителите невинаги са наясно дали осъзнават какво казват, дали нещо не крият и т.н. За да не се притесняват родителите, ние, разбира се, им предлагаме едно наблюдение и изследване на децата при нас", добави тя.

Родителите могат да се обърнат към Столичната здравна инспекция, за да потърсят съвет и подкрепа.

По случая със захвърлените епруветки с кръвни проби е образувано досъдебно производство. Инцидентът се разследва от столичното Четвърто районно управление и предстои днес материалите да бъдат докладвани в Софийската районна прокуратура.

Към момента производството се води срещу неизвестен извършител за нарушаване на правилата за съхранение на отпадъчни материали. Разследващите все още събират информация за лабораторията, която е захвърлила чувала с кръвните проби в района на детската площадка.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1716 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини