Фермери правят изложение в столичния парк "Заимов"

  • 10 октомври 2014 08:35

  • 1206
  • 0
Фермери правят изложение в столичния парк "Заимов"
©

Фестивал на фермерската продукция и чистата храна организират неправителствени организации, съвместно със Столичната община, през тази седмица.

Акцент във фестивала е изложение на фермерски продукти, което ще се състои днес в столичния парк "Заимов", информираха организаторите, цитирани от БТА.

Освен да си купят качествена храна, посетителите ще имат възможност да видят презентации и демонстрации на продукти, и да се включат в кулинарни работилници. Предвидена е и музикална програма.

За нас е изключително важно да популяризираме сред хората тази форма на директни продажби, коментира Ивайло Попов от екосдружението-съорганизатор - "За Земята".

По думите му от тях печелят, както фермерите, които намират пазар за своята продукция на справедливи цени, така и купувачите, които получават качествена храна с гарантиран произход. Ползи има и за природата, заради ползването на по-малко химикали в земеделието и по-малко транспорт за доставките.

Фестивалът се организира в рамките на проект "Правим ОСП да работи за обществото и околната среда", с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

Традиционни ежеседмични фермерски пазари се организират до пазара "Иван Вазов" и на пазар "Римската стена". В рамките на инициативата фермерска продукция на "Римската стена" може да се види на 11 октомври /събота/.

Последвайте канала на

1206 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини