Пускат парното в края на октомври

  • 09 октомври 2014 07:24

  • 1005
  • 1
Пускат парното в края на октомври
©

Парното в София ще бъде пуснато най-вероятно в края на октомври. Това съобщи пресаташето на "Топлофикация" Елизабет Павлова, цитира "Преса".

Тя опроверга очакванията, че това ще се случи до 15 октомври. "За да го включим в цяла София, трябва да са спазени двете задължителни условия - да има три последователни дни със среднодневни температури под 12 градуса и прогноза за трайно захлаждане. Според БАН се очаква затопляне в близките дни, като в събота градусите ще скочат до 25, така че няма основание да го пускаме до седмица", уточни Павлова.

В 17 посолства и детски градини вече не мръзнат сутрин и вечер, защото са подали молби до топлофикациите си да им бъде пусне парното по-рано. От дружеството уверяват, че до 24 часа след подаване на молбата, услугата ще бъде предоставена.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1005 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.10.09 | 09:41

1
Ако отоплителният сезон се води от 15.10. т.г., топлофикацийте да пуснат отоплението. Всички абонатни станций са автоматизирани и радиаторите са снабдени с термостатични вентили. Защо е необходимо да се чака да истине сградата и чак след това да започнем да я топлим. От това печелят топлофикациите, които ти подават ниски температури от топлоизточника. Те и без това те ограбват през целият отоплителен сезон, като не спазват изчислителният температурен график.

Добави коментар

Водещи новини