Шаламанов: Прокуратурата да провери дали взривът в Горни Лом е саботаж (видео)

  • 08 октомври 2014 09:17

  • 1812
  • 2
Шаламанов: Прокуратурата да провери дали взривът в Горни Лом е саботаж (видео)
©

Прокуратурата трябва да провери дали е истина казаното от собственика на фабриката в Горни Лом, който твърди, че взривът във военният завод е саботаж.

Това каза в сутрешния блок на БНT служебният министър на отбраната Велизар ШаламановВелизар Шаламанов Велизар Шаламанов е роден на 24 декември 1961 г. в гр. Карлово. Завършва с отличие и златен медал. Припомняме ви, че вчера Вчера Валери Митков, собственик на завод "Миджур", заяви пред Нова телевизия, че е имало взривно вещество между мините, което е било инициирано. Министърът посочи, че ако действително има саботаж, то това би било много сериозен пробив, особено по отношение на сигурността на страната. "За контрол на подобни ситуации се изискват координации и контрол на най-високо ниво. Що се отнася до издаването на лицензи и контрола на завода в Горни Лом съм убеден, че контролът трябва да бъде вторично подобрен за фирмите, които имат лиценз. Трябва да има ясни правила и инструменти за контрол на тези фирми и при доказани нарушения да има изключително сериозни санкции. Когато става въпрос за взривни вещества, за огромни количества натрупани и една технология, която не е особено добре контролирана с технически средства, рискът е голям“, каза още Шаламанов.

"Наш екип  разговоря с хората от селото, които са работили във фабриката. Те разказаха, че на лице е бил занижен контрол, занижена дисциплина и не са били извършвани никакви проверки. За съжаление в сферата на отбраната и в случая на утилизацията контролът е изключително занижен. Изказах моето притеснение, че когато става въпрос за такива рискови дейности, системата в момента работи неадекватно. Няма реална възможност за проследяване на взетите решения, на взетите мерки и последиците след това", каза още служебният министър.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1812 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.10.08 | 11:56

2
Мисля,че собсвеника лъже,но докато не бъде назначена неутрална екпертиза,не може да се твърди със сигурност каква е истината.
иванов

2014.10.08 | 11:55

1
ДА МЕ ИЗВИНИ ГОСПОДИН ШАЛАМАНОВ НО НЕГОВАТА ТЕЗА "...ТРЯБВАДА ИМА....ТРЯБВА..... " И Т.Н. Е ИЗИСКВАНЕ НА КОЕТО ТРЯБВА ДА ОТГОВОРЯТ ЛИЦАТА ПОДПИСАЛИ И ДОПУСНАЛИ - ЛИЦЕНЗИРАЛИ ТОЗО СОБСТВЕНИК ДА ИЗВЪРШВА ПОДОБНА ДЕЙНОСТ! БЕЗ ДА ЗВУЧИ ОБИДНО НО ЕДИН ОФИЦЕР ОТ НЕГОВИЯ РОД ВОЙСКА ИМА ПО-СЛАБА ПОДГОТОВКА ОТ СПЕЦИАЛИСТИТЕ В БИВШИТЕ , РАЗХВЪРЛЯНИ И НЕДООЦЕНЕНИ "ИНЖЕНЕРНИ ВОЙСКИ"! ТАКА КАКТО В САМОЛЕТИТЕ ИМА ЧЕРНИ КУТИЙ, ТАКА ТРЯБВА ДА ИМА ПОДОБНИ И НЕПРЕКЪСНАТИ ЗАПИСИ ОТ ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ НА ВСЯКО КЪТЧЕ В ЕДНО ТАКОВА ПРЕДПРИЯТИЕ И ВСЕКИ МОМЕНТ ДА СЕ ВИЖДА КАЙ КАКВО ВЪРШИ!ПОСТОЯНЕН И ПОВСЕМЕСТЕН ОНТРОЛ ОТ ВСИЧКИ ПО ЛИЧНАТА И КОЛЕКТИВНА ЗАЩИТА!ДА ИМА ИЗИСКВАЩИТЕ СЕ ДЛЪЖНОСТНИ ЛИЦА ПО ЗБУТ И ОТЛИЧНО ПОДГОТВЕНИ - ТЕХНИЧЕСКИ ГРАМОТНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО ВЗРИВНИТЕ РАБОТИ С ПОДОБАВАЩО ВИСОКО ЗАПЛАЩАНЕ И ОТГОВОРНОСТ!РАБОТЕЩИТЕ ДА ПРИТЕЖАВАТ ДОКУМЕНТ СЛЕД КАТО СА ПРЕМИНАЛИ И ПОКАЗАЛИ ЗАВИДНИ ПОЗНАНИЯ И ПРОЗВОДСТВЕНО- ПРАКТИЧЕСКО УМЕНИЕ ОТ ЦЕНТЪР ЗА ПОДГОТОВКА НО НЕ И ОТ ТАКЪВ ПРЯКО СВЪРЗАН СЪС СОБСТВЕНИКА НА ФИРМАТА!!!ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА КАТО НЯМА ПРАВО ДА ПРЕКРАТЯВА И СПИРА ПОДОБНА ДЕЙНОСТ НИКОЙ НЕ Я ЛИШАВА ОТ ПРАВОТО ДА ПРАВИ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДО ИНСТИТУЦИЯТА ИЗДАЛА СЪОТВЕТНОТО РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА ДЕЙНОСТ С ОБОСНОВАНИ ДОВОДИ! ХАЙДЕ СТЕГА С ВЕЧНИТЕ ОПРАВДАНИЯ И ОБЩИ РАЗВОДНЯВАЩИ МНЕНИЯ "СЛЕД КАТО СЕ ОБЪРНЕ КОЛАТА" И СЕ ПАЗИМ ОТ "КАЛТА" , КОЯТО СМЕ СЪЗДАЛИ СДЕЙСТВИЯ ИЛИ БЕЗДЕЙСТВИЯ!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини