БЧК раздава помощите на пострадали от наводненията във Врачанско

  • 04 октомври 2014 15:17

  • 1030
  • 0
БЧК раздава помощите на пострадали от наводненията във Врачанско
© Булфото

Областният съвет на Българския Червен кръст започва да изплаща паричните помощи от националната дарителска сметка и да раздава ваучерите на пострадалите от наводненията в област Враца.

Ваучерите ще бъдат раздавани от 6 до 15 октомври. Срешу тях подпомогнатите ще могат да вземат от специализирани магазини строителни материали, домакински съдове и хигиенни и дезинфекциращи материали.

Организацията на БЧК във Враца вече е сключила договори с магазините и те ще бъдат оповестени на хората при раздаването на ваучерите.

Средствата са осигурени от Международния дарителски фонд на Червения кръст и Червения полумесец, като от фонда имат изрично изискване ваучерите да бъдат използвани в търговски обекти в засегнатите общини, за да се подпомогне местната икономика, поясняват от БЧК.

Паричните помощи от фондонабирателната кампания на организацията, разпределени от обществени съвети по общини, са в общ размер 502 300 лева за всички пострадали в областта.

В Борован раздаването на ваучерите е на 6 октомври в местното читалище. В Мизия ваучерите ще бъдат раздавани на 7 и 8 октомври от 9,30 часа в читалището, а в село Крушовица - от 10,30 часа в кметството. Паричните помощи в най-засегнатия град от наводненията ще се раздават същите дни от 9 часа в сградата на общината.

В Бяла Слатина, в която също има много наводнени имоти, ваучерите ще бъдат раздавани на 9 и 10 октомври от 9 часа в залата на общинския съвет, намираща се в сградата на общината, а паричните помощи- в ресторант "Скът".

Ваучерите в селата на община Враца ще бъдат раздавани в кметствата на 13,14 и 15 октомври, а одобрените хора за парични помощи могат да ги получат в пощенските клонове по населени места, посочиха от БЧК.

По същия ред паричните помощи ще получат и пострадалите от селата в общините Борован, Бяла Слатина, Криводол, в Мездра, както и в мизийското село Крушовица, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

1030 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини