Не вярвам да има наказани за трагедията в Горни Лом, обяви кметът на Чупрене

  • 04 октомври 2014 15:07

  • 2471
  • 3
Не вярвам да има наказани за трагедията в Горни Лом, обяви кметът на Чупрене
© Булфото

Заводът в село Горни Лом гърмя няколко пъти, но виновни наказани не сме видели да има или поне не сме чули. Това заяви пред "Фокус” Ваньо Костин, кмет на Община Чупрене.

Припомняме, на 1 октомври в общината гръмна фабриката за взривни вещества "Миджур". Трагедията остави след себе си 15 жертви и 3 пострадали жени.

„Много думи ще се изговарят, но не мога да кажа какво реално ще се случи. Не вярвам да има наказани виновни”, заяви кметът по повод трагичния инцидент.

Той обясни, че през четирите мандата, в които е бил председател на общинския съвет и кмет на общината, в завода са станали четири инцидента – през 2006, 2007, 2010 и 2014 година. Виновни досега не съм чул да има, добави кметът.

На въпрос защо се стигна до трагедията Ваньо Костин заяви, че за това трябва да бъдат питани компетентните органи.

Около 15-18 жители на община Чупрене работят завода в Горни Лом. Ако договорите им бъдат прекратени, в рамките на година ще им бъде намерена друга работа, каза Ваньо Костин.

По думите му преди години в завода са били заети по 80-100 души от общината.

Последвайте канала на

2471 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
АНОНИМЕН

2014.10.05 | 22:32

3
ТАКИВА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СЕ ВЪРШАТ В ЦЯЛАТА СТРАНА.ДЪРЖАВАТА Е ГЛУХА ЗА РЕДА И МОРАЛА,БЕЗОПАСНОСТТА НА РАБОТНОТО МЯСТО.ДОКОГА ЩЕ БЪДЕ ТАКА ,ХОРА?ТАКИВА РАБОТИ ПРЕЗ ВРЕМЕТО НА СОЦИАЛИЗМА НЕ Е ИМАЛО .ЗНАЕМ САМО ЧЕ Е ИМАЛО ЗАВОДИ,ФАБРИКИ,ДЗС,ТКЗС И ИМАЛО РАБОТА ЗА ВСИЧКИ,ГЛАДНИ ХОРА НЕ Е ИМАЛО,А СЕГА?ТАЗИ ДЕМОКРАЦИЯ Е СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!!ПОЗОР ЗА ТАЗИ ДЕМОКРАЦИЯ!!!!
AJ4A

2014.10.05 | 22:32

2
Не ми хвали комунистите и строят им, че точно довчерашните комунисти са най-големите закононарушители и експлоататори сега!!!! Мислят си, че любимият им СССР ще ги спаси и си правят каквото си поискат!!!! Да, ама не и надявам се скоро да го разберат!!!!

2014.10.05 | 22:32

1
Младежо, не се навирай в теми, които са ти непонятни! През 1978г същото се случи в гр.Сопот, с тази разлика че загинаха по-малко хора. Точно комунистите владеят цялата стопанска система в България и точно заради тяхната безгранична алчност и генетично наследена простотия се случват такива трагедии.

Добави коментар

Водещи новини