Мъж се жалва в КЗД заради системно гонене от заведение

  • 28 септември 2014 07:20

  • 2375
  • 0
Мъж се жалва в КЗД заради системно гонене от заведение
©

Столично заведение прилага двоен аршин за дрескода, по който допуска мераклиите да се включат в купона вътре.

За това се оплакал пред държавната Комисия за защита от дискриминация (КЗД) мъж, който три пъти не бил допуснат в нощен бар в София заради подбраните от него дрехи. Първият път жалбоподателят бил облечен спортно-елегантно - с дънки, яке с качулка и бежови обувки, пише "Монитор". На входа на заведението обаче служител, представил се за фейсконтрол, му обяснил, че облеклото му не отговаря на дрескода на заведението. Същият сценарий се разиграл и когато той отново посетил нощния бар с друга по-строга премяна - с черен панталон, черни обувки и черно яке. Третият път жалбоподателят вече се пробвал да влезе облечен с костюм и риза, но и тогава опитът му удря на камък. Охраната на входа отново заявява, че дрескодът му не е подходящ, за да бъде допуснат в бара. Това отношение вбесило мъжа и той решил да се обърне към КЗД, която ще разгледа жалбата му на заседание в четвъртък.

Друг столичанин пък се оплакал пред контролния орган, че бил изхвърлен от чалга заведение в 5,30 ч. сутринта. След като бил подканен от охраната да си ходи, мъжът обяснил, че ще напусне, след като си допие питието. Гардовете обаче не го дочакали и го изхвърлила от заведението с нелицеприятни изрази. От ответната страна пък твърдят, че жалбоподателят имал безпардонно поведение. Според тяхната версия мъжът напуснал заведението чак в 8 ч. сутринта, като на излизане направил опит да залее бармана с остатъка от уискито си и едва тогава се е намесила охраната.

Комисията ще разгледа в сряда и оплакване на жалбоподателка от Велико Търново, според която спрямо лицата, които се нуждаят от кръвопреливане, се извършва дискриминация. Тя дава пример с вече починала своя онкоболна сестра, за която са били принудени да заплащат банки от по 250 мл кръв на цени от по 250-300 лв., и то няколкократно. Тя твърди още, че дори и при наличие на кръв в кръвните центрове са били принуждавани да си набавят такава и да търсят донори. От здравното ведомство отричат да съществува такава практика и според тях жалбата е неоснователна.

През идната седмица комисията ще разгледа и оплакване на пловдивчанин, който бил обиждан от сътрудника си на италиански. Чужденецът се обръщал към жалбоподателя с думи като „кацо”, „порко мадона”, „корнуто”, които били обидни. Пловдивчанинът се оплаква още и от тормоз и заплахи за уволнение. Според жалбоподателя причината за лошото поведение била неговата активна синдикална дейност, заради която често му било казвано да се махне от фирмата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2375 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини