Отказал се от „Топлофикация София“ две години получава сметки

  • 26 септември 2014 09:34

  • 1598
  • 3
Отказал се от „Топлофикация София“ две години получава сметки
©

За абсурден случай с пореден потърпевш от „Топлофикация София“ разказаха в сутрешния блок на БНТ.

Клиентът на софийското топло от 2011 година заявява, че няма да живее в апартамента си в столичния жк „Дианабад“, за да не получава сметки за топла вода и парно.

Въпреки това в следващите две години в дома постоянно пристигат такива.

Клиентът до януари 2013 не е имал узаконени водомери. В януари 2013 узаконява 2 нови водомера и подава заявление във фирмата за дялово разпределение, че ще ползва база от 1 куб метър на месец, обясни Боян Паунов, ръководител на отдел “Пренос и разпределение на топлинната енергия” в “Топлофикация-София”.

Никъде в Европа хората не се отопляват с електроенергия, посочи той. Отоплението при централизираното топлоподаване е по-евтино. Предстои да бъдат издадени новите сметки за топлоподаване и тогава ще можем да коментираме дали те са шокови или не, допълни Паунов.

По думите на Тодор Кузманов, експерт от най-големия топлинен счетоводител на пазара, сметките на хората, които ползват услугите на “Топлофикация” са с 20-30% по-ниски от тези, които ползват електроенергия. Изготвянето на изравнителните сметки не се променя с нищо, допълни още той.

Очакванията за месечните сметки за използване на топлинна енергия са, че те ще бъдат по-равномерно разпределени през месеците от отоплителния сезон, като в пиковите моменти – месеците декември, януари и февруари, когато в страната ни е най-студено, няма да бъдат с най-високи стойности, обясниха гостите.

Новата наредба дава възможност абонатите на “Топлофикация” да не получават изравнителни сметки. Това означава реално отчитане всеки месец на отоплението и топлата вода, посочи Тодор Кузманов. Той допълни, че сметката зависи от потреблението и цената и е важно тя да е вярна и да отразява вярно потреблението, за да няма ощетени клиенти.

Последвайте канала на

1598 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.05.04 | 10:57

3
mdaaaa istinski shediovar na balgarskata jurnalistika...
новинар

2015.05.04 | 10:56

2
"Хората, които ползват услугите на “Топлофикация” са с 20-30% по-ниски от тези, които ползват електроенергия" !?........Така е парното ги изсушава , изцуцурква ,изцежда .

2014.09.27 | 08:35

1
Влианче, връчвам ти Почетната Жълта Фланелка - непреходна за този ти шедьовър - "Хората, които ползват услугите на “Топлофикация” са с 20-30% по-ниски от тези, които ползват електроенергия"!

Добави коментар

Водещи новини