Повече от милион от пенсионерите ни са със 130 лв. месечно

  • 30 септември 2011 15:35

  • 989
  • 2
Повече от милион от пенсионерите ни са със 130 лв. месечно
© Булфото

За увеличение на всички пенсии, което да влезе в сила още от тази година, настояха на пресконференция по повод 1 октомври - Световния ден на пенсионерите, представители на организациите Съюз на пенсионерите към КТ "Подкрепа", Съюз на пенсионерите към КНСБ, "Съюз на пенсионерите 2004" и Движение на пенсионерите "Социална солидарност".

В декларация, разпространена сред журналистите, организациите предлагат до 7 октомври да бъде свикан Съветът за тристранно сътрудничество с участието на пенсионерските лидери. Те поискаха още спешна среща с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и финансовия министър Симеон Дянков, съобщава БТА.

Ако до 7 октомври не получат отговор на исканията си, пенсионерите подготвят национален протест на 14 октомври в столицата.

От организациите представиха данни, според които у нас над 1,3 милиона от общо 2, 7 милиона пенсионери живеят с месечен доход от 130 лева. Пенсионерите се обявиха за европейски доходи и посочиха, че средната пенсия в Европа е между 450 и 800 евро.

Последвайте канала на

989 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
13

2011.10.01 | 10:40

2
Много правилно,пенсионери! Вашите набори по света вземат пачки,а вие жълти стотинки.Къде са парите от годините ви трудов стаж?Тази държава не заслужава нищо добро,само революция ще я оправи.
Кик

2011.10.01 | 10:40

1
Представители на организациите Съюз на пенсионерите към КТ "Подкрепа", Съюз на пенсионерите към КНСБ, "Съюз на пенсионерите 2004" и Движение на пенсионерите "Социална солидарност". ------ ВИЕ СТЕ ИДИОТИ - ВСИЧКИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ. И вие търгувате със вашата си власт. Не ви интересува как се живее със сто и тридесет лева. Като ви бутнат едно куфарче под масата и забравяте какво им е на хората нали????? Ако наистина ви интересуваше, досега минималната пенсия щеше да е колкото минималната работна заплата. Какво повече мога да кажа? Хората не ви вярват. Ама и пенсионерите са си виновни, че не ви плащат членски внос нали? Ако плащаха по 2лв от пенсиите си досега да сте им ги изравнили с минималната заплата нали? Еееей - не разбират тези хора, че за да се бори някой за техните права- трябва да плащат нали????

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини