Електрически стълбове дебнат шофьори в средата на пътя

  • 30 септември 2011 07:22

  • 1765
  • 0
Електрически стълбове дебнат шофьори в средата на пътя
© Булфото

Съвсем спокойно и без гняв реагират повечето хора от пловдивското село Първенец на странната гледка по една от улиците си. Някои от тях дори все още не бяха разбрали, че имат шосе, което е достойно за Книгата на рекордите на Гинес.

Няколко електрически стълба се оказали по средата на пътя, след като то било спешно асфалтирано, пише "Монитор".

„Ако не беше тъжно, щеше да е смешно”, заяви с важен тон местен философстващ старец в едно от заведенията на центъра. Други негови съселяни пък само вдигат с пренебрежение рамене и дори отричат да имат такава улица, разцепена от диреци за ток.

„А, няма такава. Нещо сте се заблудили, това не е възможно”, се разприказваха и жени от хранителен магазин. Тяхна колежка обаче се оказа по-информирана и обясни, че единствената улица, която съвсем наскоро била асфалтирана, е до стария стопански двор. „Ей оттук ще минете и сте право там, но не ми се вярва това да е така, както се говори. Абсурдно е по средата на улицата да има стълбове за ток”, посочи девойката.

Абсурдно или не, но е факт, че три електрически дирека си стоят по средата на селската уличка и по тях дори няма светлоотразителни предпазни табели, които да укажат на шофьорите грозящата ги опасност да се блъснат. От лявата страна на улицата стоят стари и порутени сгради, които навремето явно са били краварници. Отдясно обаче кипи усилена работа. Вижда се, че няколко мъже ремонтират селскостопанска машина, а в съседен стопански двор е разположено малко преработвателно предприятие за мляко. Кабелите от електрическите стълбове водят към обитаемите производствени сгради.

И докато хората работят и говорят на силен глас, то диреците продължават да си стоят невъзмутимо между лявото и дясното пътно платно. За да минат, без да пострадат, шофьорите трябва да си отварят очите на четири и в никакъв случай точно там да не изпреварват. В противен случай рискуват да забият колата си в някой от стълбовете за ток, останали посред платното. През проблемната улица се стига до част от къщите в селото, като оттам е пътят и за местния винзавод.

Ситуацията става особено тревожна нощем или в мъгливо и облачно време. Само един от проблемните елстълбове е за осветление, останалите са за пренос на ток към близките производствени обекти. Така шофьорите ще трябва да разчитат само и единствено на фаровете си, за да не се блъснат, както и на добрия си инстинкт.

Местните от Първенец може и да свикнат със странната си улица, но ако външен подкара колата си оттам и не внимава накъде кара, рискува да стане клиент на Пътна, а дори и на Бърза помощ.

„Ей сега наскоро ни я асфалтираха тази улица. Стоеше разкопана от години, май от 2007-а. Но сега нали идват избори и кметът на община Родопи Йордан Шишков побърза с асфалта”, се смееха хората от Първенец. Други пък дори не бяха разбрали за куриозната гледка, защото ремонтът станал ненадейно и много бързо.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1765 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини