Главното мюфтийство осъди действията на Ислямска държава

  • 12 септември 2014 12:38

  • 1678
  • 2
Главното мюфтийство осъди действията на Ислямска държава
©

Ръководството на Главното мюфтийство заяви своята остро осъдителна и заклеймяваща позиция относно варварските покушения на т.нар. "Ислямска държава" в Близкия Изток. Това се казва в декларация от Главното мюфтийство.

В документа се посочва, че Главното мюфтийство за пореден път заявява своята ясна и категорична позиция, че отнемането на невинни човешки животи, насилието, терорът и всички форми на тяхната проява към цивилните и невинни граждани са абсолютно неприемливи, дълбоко укорими и не се препокриват с принципите на ислямската религия. Безпрецедентното погазване на висшите достойнствата на исляма и принизяването му до средство за постигане на политически и властови ресурс силно ни огорчава, заявяват от Главното мюфтийство. И допълват, че ислямската религия под никаква форма не проповядва насилието и заклеймява погубването на човешкия живот без значение какъв е поводът за подобен акт.

Дълбоко оскверняващите ислямската религия деяния на псевдо-държавното формирование от Близкия Изток, на което сме свидетели, не може да се отъждествява с повелите на Святата ни религия, тъй като те са кардинално различни, посочват в декларацията си от Главното мюфтийство.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1678 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.09.20 | 08:33

2
Лицемерни амуджи ..... иначе под закрилата на ДПС и агенти на Турция прокарват нелегални емисари, насаждащи радикален ислям....Скоро даваха пореден случай по телевизията !!! Куршум за вас да ви е.а май..та чалми !!!
KPP

2014.09.20 | 08:33

1
malchi ve GEVUR MAZEN

Добави коментар

Водещи новини