Отмениха бедственото положение в Община Раднево

  • 11 септември 2014 12:12

  • 747
  • 0
Отмениха бедственото положение в Община Раднево
© Булфото

Кметът на Раднево Юлиян Илчев отмени бедственото положение в общината. Стана ясно също, че на този етап кметовете на наводнените села не са поискали помощ, а се справят със собствени сили и ресурс, съобщи БНР.

Кметовете на наводнените селища поне досега не заявили необходимост от доставяне на храна, дрехи и завивки за пострадалите домакинства. На сесия Общинският съвет в Раднево гласува помощ за всяко семейство с наводнен имот в размер на една минимална работна заплата.

Средствата ще бъдат отпуснати от общинския бюджет, въпреки че той е в критично състояние заради закъснялото изплащане на концесията за добива на въглища.

Хората отводняват сами къщите си, но заради високите подпочвени води все още не могат да започнат същинското почистване на калта и дезинфекцията в домовете си.

На въпрос очакват ли жителите на най-засегнатите села - Коларово и Трънково, помощ от кандидат-депутати с лопати, доктор Илчев отговори кратко "не".

Следващата седмица от Бюрото по труда ще назначат по някоя от програмите регистрирани местни безработни за отстраняване на последиците от наводнението - например за почистване на дерета и речни корита и изрязване на храсти и дървета по поречията им.

Последвайте канала на

747 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини