Бедствено положение в части на община Сливен

  • 09 септември 2014 14:29

  • 1597
  • 0
Бедствено положение в части на община Сливен
©

В части на община Сливен е обявен режим на "бедствено положение", съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Причина за това са поройни и обилни валежи за кратко време в количества от 22 до 106 л/кв м., на места придружени с гръмотевични и ураганни бури, на 4 септември. Със заповеди на кмета бедствено положение е въведено по поречието на Дюлева река, Новоселско дефиле, селищно образование Селището, селата Сотиря и Камен в зоните на поражения. Наводнени са били приземни жилищни имоти и дворни пространства по поречието на Дюлева река и селата Тополчане, Сотиря и Мечкарево. Отнесени са били цели участъци на улици и пътища в Селището и Сотиря, има блокирани достъпи до имоти на собственици.

По предварителни изчисления изпълнението на спешни, неотложни и аварийни възстановителни работи вероятно ще достигне около 500  000 лева, без в тази сума да се включват нанесените щети по инфраструктурата и тези в частните имоти.

Началникът на отдел "Обществен ред, управление при кризи и oтбранително-мобилизационна подготовка" Снежана Кънева е  съобщила, че в непрекъснат режим на работа е щабът за изпълнение на общинския план за защита при бедствия. Изготвено е искане за привличане на сили и средства на Единната спасителна система чрез Областно управление "Пожарна безопасност и защита  на населението", МВР - Сливен, така също и професионални екипи.

В района на Сливен днес също валя проливен дъжд, като от метеорологичната станция в града съобщиха, че падналите количества са над 7 литра на квадратен метър за половин час.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1597 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини