В София ще има музей на евреите

  • 28 септември 2011 20:34

  • 1058
  • 3
В София ще има музей на евреите
©

Нов музей, посветен на историята и живота на евреите, ще отвори врати в софийската Синагога. Проектът бе разгледан от кандидатката на ГЕРБ за кмет на столицата Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, която се срещна с представители на религиозната общност. Музеят е в криптата на храма и е посветен на толерантността.

Част от него е тунел, в чийто край ще има светлина, символ на надеждата и доброто, до които ще доведе народите толерантността. “Синагогата е един от символите на града ни и толерантността. На по-малко от километър в центъра се намират еврейският храм, църквата “Св. Неделя”, джамията и католическият храм. Няма по-сериозен дълг от това да запазим тази толерантност”, заяви Фандъкова. Столичната община помага за изграждането на осветлението в музея. Фандъкова подкрепи идеята на еврейската общност да се организира среща с лидерите на други религиозни общности у нас и всички заедно да излязат с призив за толерантност.

По-рано Фандъкова заедно с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г бе на откриването на нова детска градина в кв. “Банишора”. Сградата е санирана и ремонтирана за 70 000 лв., които са дарение от ЧЕЗ. След ремонта потреблението на парно и ток намалява с 30%. “Това е 20-ата детска градина т.г., в която изпълняваме саниране. Спечелихме проект за европейско финансиране и за саниране на 9 училища”, каза Фандъкова.

Последвайте канала на

Novini.bg
1058 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2011.09.29 | 08:33

3
В музея са сложат восъчни фигури на Юда Искариот, Маркс, Енгелс и Ленин. Това са видни евреи, чиято "толерантност" още се помни. Особено на последните трима. Прави са евреите да си правят музеи и реклама, обаче защо нашите политици не направят музей на българите? Защо да се дават пари за музей на евреите?

2011.09.29 | 07:30

2
Мога ли да попитам, ей така, за протокола, освен за Божествените Евреи, за кои други националности передвижда г-жа Фъндъкова да се открият музеи, щото нещо много така неравнопоставени ми остават другите народности, то верно, че Евреите са божествени в един или друг смисъл..., ама се пак грозно някак стърчи, само този музей на евреите, а защо само на тях???? Не може ли и на ескимосите, например или на индианците шошони например???
2

2011.09.28 | 22:32

1
Е много ясно, че ще им построите музей на така извисените Евреи. Те толкова години са гушали пари от редица държави, за дето така са "страдали". Мисля, че е добра идея да се построи и увеселителен парк в тяхна чест. Преди години един човек беше направил няколко такива...в Полша.

Добави коментар

Водещи новини