Есенният панаир в Стара Загора се отменя заради напрежението в града

  • 28 септември 2011 16:55

  • 2023
  • 1
Есенният панаир в Стара Загора се отменя заради напрежението в града
©

Есенният панаир в Стара Загора се отменя заради напрежението след събитията в Катуница, съобщиха от пресцентъра на общината.

Със заповед на кмета на Община Стара Загора проф.Светлин Танчев се отменя провеждането на Есенния панаир в Стара Загора в периода 30 септември – 6 октомври 2011 година. Заповедта е подписана днес. Тя отменя заповедта от 22 август 2011 г. отново на кмета на Община Стара Загора за организирането на панаира и се основава на чл.44, ал.2, във връзка с чл.44, ал.1, т.1 и 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и писмо с днешна дата на Началник 1-во РУ „Полиция” при ОД на МВР-Стара Загора, както и с оглед на опазването на обществения ред.


В писмото си до кмета на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев началникът на 1-во РУ „Полиция” посочва, че в града има напрежение след събитията в село Катуница, макар и към момента да не са допуснати груби нарушения на обществения ред. От друга страна, значителен ресурс от сили и средства на Първо РУ „Полиция”-Стара Загора, така и от състава на ОД на МВР-Стара Загора e ангажиран с охрана на обществения ред при провеждането на многобройните предизборни прояви в тези дни.


„За мен като кмет на Община Стара Загора е от първостепенно значение опазването на обществения ред и сигурността на гражданите”, коментира проф. Светлин Танчев днешната заповед.


Контролът по изпълнението и е възложен на заместник-кмета на Община Стара Загора Белчо Белчев. Копие от заповедта е връчено на началника на Първо РУ „Полиция” при ОД на МВР-Стара Загора.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2023 1

Коментари 1

Добави коментар
Ivan Yordanov

2011.09.30 | 23:15

1
да ви еба майката на вскички заради тея ченгета и мангалите нйма да има панаир да ви еба ваща мама

Добави коментар

Водещи новини