Панаир на занаятите в Етъра

  • 05 септември 2014 08:03

  • 1213
  • 1
Панаир на занаятите в Етъра
©

Международен панаир на народните занаяти започва днес в Архитектурно-етнографския комплекс "Етъра“край Габрово и ще продължи до неделя.

Повече от 70 майстори от България и от съседни страни ще представят изделия на традиционните занаяти грънчарство, бакърджийство, ножарство, тъкачество и иконопис, разказа директорът на архитектурно - етнографския комплекс доцент Ангел Гоев.

"Призът - това е сребърната хлопка, която се дава на победителя. Всеки един от съсезателите в рамките на три дни да изработи едно към едно зададен предмет, който се пази до последната минута в строга тайна и после комптентно жури оопределя до каква степен той го е възпроизвел. И второто задължитено нещо е той да не произведе нещо, което той сметне за необходимо, за да покаже вече другата степен на своя майсторлък, така че тези година ще бъде грънчарство", обясни той.

В програмата на панаира на народните занаяти ще участват Националният фолклорен ансамбъл "Филип Кутев”, ансамбъл "Родопа” от Смолян и много самодейни състави и изпълнители.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1213 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
В

2014.09.05 | 21:30

1
Браво!!!

Добави коментар

Водещи новини