Компютър изяде 20 млн. лева адвокатски осигуровки

  • 31 август 2014 09:35

  • 1512
  • 3
Компютър изяде 20 млн. лева адвокатски осигуровки
©

Компютър изяде около 20 млн. лева на приблизително 3000 адвокати от Софийската адвокатска колегия (САК).

Заради несъвместимост на софтуерите от САК и Националната агенция по приходите в продължение на няколко години адвокатите си внасяли пенсионни и здравни осигуровки, но те не били отразени по партидите им в приходното ведомство.Заради грандиозния гаф мнозина от столичните защитници получавали „честитки“ от данъчните в размер на 14 до 20 хил. лева, съобщава „Телеграф“. Длъжници с хиляди левове се оказали дори видни столични адвокати, които били и на ръководни постове в софийската колегия.

Парите, които внасяли за осигуровки в осигурителната каса на САК потъвали по пътя към НАП и така при проверка излизало, че видните защитници не са осигурени. Скоро станало ясно, че по партидите им не са постъпвали внесените пари. Според управителя на осигурителната каса в САК адвокат Тодор Филипов проблемът е несъвместимост в софтуерите.

От колегията обявявали в електронни файлове кой какво е внесъл като вноски през годините, но софтуерът на НАП не можел да разпредели сумите по личните партиди на защитниците. Така за няколко години общата сума, която не била отразена по партидите, набъбнала до близо 20 милиона лева. Адвокат Филипов успокоява, че 95% от случаите с неплатените осигуровки вече са решени. Това обаче коствало разкарване и нерви на адвокатите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1512 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
уточнение

2014.08.31 | 21:16

3
////Причината е несъвместимост в софтуерите на Софийската адвокатска колегия и НАП////////////// балъци нали всеки месец се ходи в нап и се подава образец 1.....
каката на баткото

2014.08.31 | 19:14

2
НАП да си го начука в софтуера и да тича в кръг на женския пазар!

2014.08.31 | 16:11

1
GUSTOOOOOOOOOOO HAHHAHAHAHAAAAHAHAHAHHHAMUHAAAAAAAAAAAAAAAOOOOOOOOOOOOOOOIIIIIIIIIIIIIOOOOO

Добави коментар

Водещи новини