Полицейски служители влизат в класните стаи

  • 25 август 2014 13:35

  • 1692
  • 4
Полицейски служители влизат в класните стаи
©

С приключване на сезона на отпуските и предстоящото начало на учебната година се очаква натоварване на пътното движение и засилване на трафика в столицата. С цел превенция на пътно-транспортния травматизъм, ръководството на СДВР е набелязало конкретни мерки.

Част от тях е засилено полицейско присъствие в районите на учебните заведения, детските градини и пешеходните пътеки. Особено внимание ще се обръща на уязвимите участници в движението – възрастни хора, деца, ученици и велосипедисти.

За осигуряване на безопасността на пътя, ще бъде предприета и активна контролна дейност при спазване на принципа за „нулева толерантност” към нарушителите на Закона за движение по пътищата и упражняване на всички законови мерки за ограничаване на пътните инциденти. Контролните органи ще бъдат безкомпромисни към тези, които с поведението си на пътното платно застрашават уязвимите участници в движението, съобщават от пресцентъра на МВР.

В рамките на превенцията на пътно-транспортния травматизъм, полицейски служители ще влязат и в класните стаи, за да припомнят основните правила за безопасно движение. Още веднъж от СДВР напомнят, че спазването им е еднакво задължение на всички участници в пътното движение.

От началото на годината са санкционирани 2 333 водачи, отнели предимство на пешеходци, а глобените пешеходци са 4 306. Пътно-транспортните произшествия с участието на пешеходци за периода са 410, от които 17 са загинали, а 391 - ранени. Пътните инциденти с велосипедисти от началото на годината са 71, загинал е , а 47 са ранените. На 283 колоездачи са наложени санкции по Закона за движение по пътищата.

Последвайте канала на

1692 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
4949

2014.08.25 | 15:31

4
S Drugi dumi trqbvat ni pari I dai da derem peshehodci I shofiori Che sa ni nai-lesni kato se opravdavame kolko Mislim za tqh. Prah v ochite a ikonomikata? Samo s globi, dds I smsi ne stava skupi moi

2014.08.25 | 15:30

3
Учениците от четвърти клас в Германия се явяват на изпит(листовки и практика)за каране на велосипед,след курс за безопастност на движението.

2014.08.25 | 14:32

2
При откриване на учебната година в Германия,присъства полицай,който говори пред първокласниците.Родителите дежурят на кръстовищата(имат специални жилетки),в часовете,когато децата отиват и се връщат от училище.

2014.08.25 | 14:32

1
Да влязат и в детските градини!Децата обожават полицаи и са много послушни в присъствието им.

Добави коментар

Водещи новини