Жена роди в автобуса от Габрово за София

  • 27 септември 2011 09:58

  • 4132
  • 3
Жена роди в автобуса от Габрово за София
© Интернет

Родилни контракции хванаха на път 26-годишната Милена Радкова, която пътува с редовния рейс Габрово – София.

Пътници от автобуса оказаха на място първа помощ на родилката и тя започна да ражда в задръстването на влизане в София, съобщава в. “Всеки ден”.

Терминът на бременната бил на 29 септември. Заради насъбралите се накуп четири почивни дни тя и мъжът й посещават роднини в Града на смеха.

Връщането към столицата обаче се оказва повече от инфарктно. Заради големия наплив на пътуващи семейството едва се урежда с билет в четвъртия извънреден рейс в следобедния час.

Километри преди София жената получава силни контракции. Седалката й става мокра и се установява, че са й изтекли водите.

Шашардисаната родилка започва да вика за помощ.

Всички пътуващи стават от местата си и помагат с каквото могат на бъдещата майка. От най-голяма полза за Милена е 65-годишната Анка, бивша медицинска сестра в акушеро-гинекологичното отделение на Габровската окръжна болница.

Малко преди Горни Богров линейка на столичното АГ “Шейново” очаква пътуващата родилка.

Бързащият бебок обаче се пръква на бял свят 2 часа по-късно. Новородената е жива и здрава, при това с перфектни размери – 52 см и тежи 3 кг и 900 грама. Детето е кръстено на Ани – жената от автобуса, която оказала най-навременна и професионална помощ.

Последвайте канала на

4132 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.09.02 | 15:43

3
Най-после новина, различна от ''с брадви и ножове...'', ''циганите на сапун'' и ''еди кой си цар...'' ! Браво на бебето, като порасне и го питат къде е родено - ще отговаря '' в рейса Габрово- София'' ! А и пътниците ще запомнят това пътуване с нещо хубаво ! Да е живо и здраво бебчето !
kinesiotapebg.eu

2011.09.27 | 18:44

2
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu
1

2011.09.27 | 18:44

1
Да е живо и здраво бебето ! Браво на жената, помогнала на родилката !

Добави коментар

Водещи новини