Руски сепаратисти и украински патриоти стават съседи в България с крадените си пари

  • 17 август 2014 11:24

  • 3173
  • 5
Руски сепаратисти и украински патриоти стават съседи в България с крадените си пари
© gettyimages

"Патриоти“ от украинския батальон „Айдар“ и „терористи“ от самопровъзгласилата се Луганска народна република (ЛНР) ще бъдат комшии в един блок в България.

Това разкри руският журналист Олег Кашин, съобщава в. „Телеграф“. Украинските бойци и проруските сепаратисти заедно откраднали 600 хиляди долара. Те изпратили парите на семействата си у нас, за да купят апартаменти в една и съща кооперация. „Ето какви забележителни съседи ще има в България“, коментира Кашин. Според „Телеграф“, кооперацията може да се намира в Поморие, където развива строителна дейност Александър Бородай – бившият премиер на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР). Самият Бородай се води за собственик на апартамент в Поморие, а група лица със същата рядка фамилия притежават жилища в курорта „Св. Св. Константин и Елена“, показва справка в ДАКСИ.

Кашин хвърля светлина и върху внезапното изчезване на доскорошния „главнокомандващ“ на силите на сепаратистите - офицерът от руското военно разузнаване ГРУ Игор Гиркин, известен с псевдонима Стрелков. Твърди се, че той е задлъжнял около 2 млн. долара за заплатите на няколко хиляди бойци от Донбас, които вземали по около 800 долара на месец. Възможно е неговото оттегляне да е свързано с отказа на Москва да окаже финансова помощ на ДНР. Самият Бородай твърди, че неговият приятел Стрелков ще се върне след месец в „Новорусия“, както той нарича Югоизточна Украйна.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3173 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.08.18 | 09:16

1
Болен курвата им съдейства,не знаете ли? Само предателска измет има в атЪклЪ,с фесове и сърпове.
SMART ZA YBIECA BOIKOYGLY

2015.02.04 | 21:45

5
boikoooo-kurvooooooo-ti gi dokara kopele shi3ofrenishko-ajjax da te ybie tikvo smotana-ti dokara i siriicite i zernilkite ybiici-

2015.02.04 | 21:45

4
Връщайте ги в Русия при техния гуру Путин.

2014.08.18 | 09:31

3
ИЗГОНЕТЕ ГИ, НЕ НИ ТРЯБВАТ ТАКИВА. НЕ ЧЕ СЛУЖБИТЕ НЕ МОГАТ ДА ГИ НАБИЯТ АКО СЕ НАЛОЖИ, НО НЯМА СМИСЪЛ ОТ ПРОБЛЕМ.

2014.08.18 | 09:31

2
За голямо съжаление страната ни се превърна в боклуджийска кофа. Всякаква паплач намира топъл прием у нас, а в същото време ние търпим и мизеруваме.

Добави коментар

Водещи новини