Аню Ангелов: Военното обучение няма да е онова от едно време

  • 26 септември 2011 08:03

  • 1300
  • 0
Аню Ангелов: Военното обучение няма да е онова от едно време
© Интернет

Ние готвим стратегия как ще продължи нашето участие в Афганистан, което включва постоянно намаляване на контингента ни постепенно до 2014 г., каза Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март, министър на отбраната в сутрешния блок на БНТ.

Операцията в Афганистан, в тази фаза трябва да приключи до 2014 г.,
но това не означава пълно изтегляне на силите за сигурност, там ще останат военни, които да подпомагат възстановяването на страната, обясни министър Ангелов.

Военният министър уточни, че в Афганистан има 610 български военнослужещи, от които наскоро двама са били оттеглени по здравословни причини.

За евентуалното въвеждане на военно обучение в училищата той каза, че това не е онова военно обучение от едно време, а самата Конституция задължава българските граждани да имат елементарни военни познания.

Обучението ще съдържа запознаване с това що е отбрана, какви сили съдържа българската армия, къде България има военнослужещи. В тези часове децата ще получават и научни познания как да действат в екстремни ситуации – пожари, земетресения и наводнения.

За бюджета на Министерството на отбраната министърът каза, че все още не е разговарял
за това колко ще получи неговото ведомство, това би трябвало да стане в средата на ноември, заключи Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март.

Последвайте канала на

1300 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини